dimarts, 8 d’octubre del 2013

Florentino Pérez se'ns en fot a la cara

Dimarts, 8 d'octubre de 2013 15:35 h

Castor només atribueix els sismes inferiors a 3 graus a la injecció de gas, i assegura que els tremolors de nivells superiors són tectònics i no pas de la falla d’Amposta


A la política d’opacitat informativa del govern espanyol vers els sismes provocats per la planta Castor, i la manca de confiança que genera l’executiu de Rajoy davant les crisis i els fenòmens ambientals – tots recordem els “pequeños hilitos de plastilina” del Prestige-,  ara el que acaba de posar un punt més de preocupació, desconfiança i indignació a la població, és que l'empresa del Castor, amb l’ACS de Florentino com a  màxima accionista, consideri que la població de Catalunya i el País Valencià és ignorant. L’empresa vol fer creure que els sismes superiors a 3 graus no són cosa seva i que responen a moviments tectònics aliens a la falla d'Amposta i a la injecció de gas. 


Un informe determinarà que és segur seguint injectant gas

El ministre d’indústria Manuel Sória ha dit que el govern espanyol només es guiarà pels informes encarregats a l'Institut Geològic, tot i que no ha pogut precisar quan estaran enllestits. De totes maneres ha remarcat que no s'autoritzarà cap més injecció de gas mentre no hi hagi un informe que determini que és segur, i que no contempla en aquest moment el tancament de la plataforma.

Una empresa amb moltes contradiccions

L’empresa que gestiona les instal·lacions Castor ha informat sobre les seves conclusions en relació amb els més de 500 sismes que s'han produït en els darrers dies a la zona. Els experts de l'empresa consideren que els sismes de magnitud inferior a tres graus en l'escala Richter poden ser atribuïts a la injecció de gas, mentre que els sismes de magnitud superior es deuen al moviment de plaques tectòniques però que descarten que siguin moviments a la gran falla d'Amposta sinó a altres pròximes.

I el tancament qui el paga?

Preguntat el ministre diverses vegades sobre qui assumiria el cost en el cas de tancament, Soria ha dit que "aquesta hipòtesi no es planteja"



http://directe.cat/320295