dimecres, 2 d’octubre del 2013

El PP finalment no imposarà els toros

02/10/2013

El Congrés vol que les corrides de toros siguin Patrimoni Cultural de la Humanitat, una mesura que no afectarà la prohibició catalana actual


Albert Ribas

Imatge de la sessió de la Comissió de Cultura del Congrés
La Comissió de Cultura del Congrés ha aprovat aquest dimecres la iniciativa per a protegir les corrides de toros i que siguin declarades Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Ho ha fet amb els vots favorables del PP i UPN, amb l’abstenció del PSOE i UPyD i amb la resta de partits en contra. Una decisió que suposa que el PP faci marxa enrere en la seva intenció d'imposar els toros arreu de l'Estat.

La proposta inicial dels populars pretenia declarar els toros com a Bé d’Interès Cultural per evitar que es poguessin prohibir els toros en algunes de les comunitats autònomes, tal com passa ara a Catalunya, però el PP, en les seves esmenes parcials, ha apostat per declarar la tauromàquia com a Patrimoni Cultural Immaterial, una qualificació que va a càrrec de la UNESCO. La nova llei respon a les 600.000 firmes que va presentar la ILP de la Federació d’Entitats Taurines de Catalunya.

Aquesta futura llei deixa la regulació en mans de les autonomies, per la qual cosa la prohibició de les corrides de toros a Catalunya continuarà vigent. Qui pot revocar aquesta prohibició és el Tribunal Constitucional. Aixi doncs, el que avui s’ha aprovat al Congrés deixa les coses, a Catalunya, tal i com estan.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/10/el_congres_vol_que_les_corrides_de_toros_siguin_patrimoni_cultural_de_la_humanitat_96291.php