dimarts, 29 d’octubre del 2013

El ple del 20 de Novembre podria aprovar la Via de la Consulta

La presidenta canvia la data de la comissió del dret a decidir al dia 11 de novembre perquè s'albira un acord dels grups


, Parlament | Actualitzat el 29/10/2013 a les 19:56h

El ple del 20 de novembre podria decidir la via de la consulta que els grups de la comissió pel dret a decidir portaran al Congrés de Diputats, tal i com prescriu la resolució 17/X del Parlament del darrer debat de política general. Així ho ha apuntat aquest vespre la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que ha avançat la propera sessió de la comissió, prevista pel dia 12, al dia 11 ja que tot apunta que hi haurà acord entre els grups.

De fet, els grups ja tenen coll avall demanar la consulta a Madrid a través del 150.2 de la Constitució, la transferència exprès de la competència dels referèndums i la via del 92 com a referèndum consultiu. Ara com ara, segons ha pogut saber Nació Digital, els grups estan perfilant el redactat jurídic.

Així si l'acord fos factible el dia 11, la Junta de Portaveus prevista pel dia 12 de novembre -que marca l'ordre del dia- aprovaria la incloure l'acord de la Via pel plenari programat pel 20 i 21 de novembre, el mateix que hi haurà el debat a la totalitat dels pressupostos.

A ningú se li escapa que el debat pressupostari, un pèl dramàtic per les circumstàncies financeres de la Generalitat, serà més mengívol si els grups, sobretot ERC, poden mostrar de forma tangible una passa d'un pes simbòlic i important com és haver decidit com fer la consulta i sol·licitar-ho a Madrid.