dilluns, 21 d’octubre del 2013

El pla del govern espanyol si Catalunya convoca el referèndum

21/10/2013

Independència

L’executiu de Rajoy preveu aplicar l’article 155 de la Constitució sense suspendre tota l’autonomia, però anul·lant les competències sobre els Mossos i en educació


Albert Ribas

El govern espanyol, amb el seu president Mariano Rajoy al capdavant, ja té enllestida l’estratègia a seguir en el cas que des de Catalunya s’oficialitzi la convocatòria d’un referèndum sobre la independència. Així ho explica avui una informació del diari ‘El Confidencial Digital’, que citant un ministre de l’executiu, explica que la decisió és aplicar l’article 155 de la Constitució però sense suspendre l’autonomia catalana, sinó que s’anul·larien el que es consideren competències claus: la seguretat, és a dir els Mossos d’Esquadra, i l’educació.

El diari digital explica que un cop el president de la Generalitat convoqués la consulta sobre la independència, automàticament seria recorreguda al Tribunal Constitucional, que, en paraules del citat ministre, “la tombaria perquè no s’ajusta a la Constitució”. És en un escenari posterior, on Artur Mas no es fes enrere i convoqués igualment la consulta, quan es procediria a la suspensió de “no totes les competències, però sí de les que considerem claus”, explica aquest ministre.

Segons la informació d’ El Confidencial Digital, l’executiu de Rajoy és conscient que de cares a la ciutadania espanyola pot estar transmetent una imatge tèbia respecte Catalunya, però l’aposta per “respondre amb la llei”, segons la font ministerial, és ferma i no té marxa enrere. Aquesta aposta implacable per contraatacar amb la Constitució a la mà, a través del seu article 155 si fes falta, es vendria a Europa amb el següent missatge, explica el ministre: “A Europa el que s’explicarà és com som un Estat de dret i que aquí les lleis es compleixen”.

" Esperem que la UE ajudi al poble Català, per que amb el fascisme es imposible dialogar "

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/10/el_pla_del_govern_espanyol_si_catalunya_convoca_el_referendum_96607.php