dimecres, 4 de setembre del 2013

Ximenis denuncia un front comú contra la CUP i es proposa millorar resultats per governar en solitari

Dimecres  04.09.2013  20:43

 Unes 200 persones donen suport al govern municipal d'Arenys de Munt quan falten tres dies per la moció de censura de ERC, CiU i PSC




L'encara batlle d'Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis, assegura que la moció de censura a la que es veurà sotmès el pròxim dissabte a mans d'ERC, CiU i PSC és una visualització clara de l'oposició dels 'partits tradicionals' a la renovació política. Segons Ximenis existeix un 'front comú' contra la CUP que només es pot combatre amb un millor resultat electoral l'any 2015 que els permetés governar en solitari: 'No tenim cap més alternativa', afirma. El batlle ha fet aquestes declaracions durant l'acte de suport al govern municipal que ha organitzat l'assemblea de la CUP d’Arenys de Munt quan només falten tres dies perquè es voti la moció de censura i es nomení nou batlle a Joan Rabasseda (ERC). Hi han assistit unes 200 persones.

En l'acte d'avui, Ximenis ha rebut el suport dels diputats de la CUP David Fernàndez i Quim Arrufat, a més de Patrícia Gabancho, Francesc Ribera, 'Titot', Pep Riera, Elisenda Paluzie, Agustí Barrera, Anna Arqué, Uriel Betran, Toni Strubell i Enric Canela, entre més.

En acabat es fa una assemblea popular oberta als veïns per a debatre sobre la futura orientació de l’acció política de la CUP a Arenys de Munt.

Els grups municipals d'ERC, CiU i PSC d'Arenys de Munt (Maresme) van explicar que el nou acord de govern responia a motius estrictament locals i a la voluntat de millorar la gestió de 'les petites coses del dia a dia' del poble.

Segons el document del pacte, les grans prioritats seran la urbanització superficial de la riera, la millora de serveis com l'enllumenat públic o la neteja de carrers i la reducció d'empreses públiques o la mancomunitat de serveis amb l'objectiu d'estalviar recursos municipals.

Ximenis es va mostrar sorprès per la moció
Ximenis va rebre amb sorpresa el fet que ERC, CiU i PSC s'haguessin posat d'acord a presentar una moció de censura i va dir que l'estratègia responia a 'una ànsia d'ocupar cadires, més enllà de la gestió política'.

El batlle valorava positivament els seus dos anys de mandat –amb CiU de soci– i assegurava que no hi havia motius objectius per a fer-lo fora. 'No hi ha hagut ni malversació de fons, ni corrupció, ni un endeutament excessiu', va dir. A més, va retreure a ERC que hagués negociat a dues bandes i d'amagat: 'La CUP i ERC negociàvem la possibilitat de consolidar el govern.'



http://www.vilaweb.cat/noticia/4141958/20130904/ximenis-denuncia-front-comu-cup-proposa-millorar-resultats-governar-solitari.html