divendres, 13 de setembre del 2013

Westminster aprova una moció per felicitar la Via Catalana

a moció és una proposta que el diputat Alfred Bosch va fer en una recent visita a Londres


, Redacció | Actualitzat el 13/09/2013 a les 18:17h


El Diputats anglesos, escocesos, gal·lesos i nord-irlandesos del Parlament de Westminster han aprovat una moció amb motiu del Dia Nacional de Catalunya i sobre la Via Catalana, una proposta feta pel portaveu d'ERC-Catalunya Sí al Congrés espanyol una visita a Londres ara fa dues setmanes.
 
La moció ha comptat amb el suport de cinc partits polítics, incloent-hi el partit liberal demòcrata, actualment soci dels conservadors al govern britànic. El text inclou una felicitació expressa a la Via Catalana. "Felicitem als catalans per la Diada i destaquen el tarannà pacific i demòcrata de la Via Catalana tot reconeixent que l'objectiu d'aquesta es aconseguir la independència de Catalunya a traves de vies democràtiques", assegura ERC a través d'un comunicat. 
 
La proposta va néixer en el recent viatge a Londres del portaveu independentista Alfred Bosch al congrés espanyol,  quan va reunir-se amb el president de la Comissió d'Exteriors del Parlament i amb diputats escocesos i gal·lesos, un viatge que va servir per parlar sobre el penyal de Gibraltar i per reclamar suports pel procés iniciat pels catalans.