dijous, 26 de setembre del 2013

Tots contra el full de ruta sobiranista de Mas, a la premsa de la caverna

26/09/2013

 Dret a decidir

'El Mundo': "Mas porta Catalunya a un carreró sense sortida". L’'ABC': "Mas, acorralat, amenaça amb eleccions al 2014". 'La Razón': "Mas, tossut".

 

Nerea Rodríguez


Portades d'El Mundo i La Razón
La premsa de la caverna carrega avui en bloc contra el full de ruta sobiranista del president de la Generalitat, Artur Mas, i el discurs que va fer ahir en el debat de política general, on va insistir que abans de final d’any hi haurà data i contingut de la consulta, mantenint d’aquesta manera intacte el procés cap a l’Estat propi.

El diari ‘El Mundo’ dedica gran part de la seva portada a Mas, amb una gran foto i un titular que resa: “Mas porta Catalunya a un carreró sense sortida” i assenyala que el president “es compromet a anunciar abans de final d’any la pregunta i la data de la consulta que convocarà en tot cas el 2014: ‘No hi ha marxa enrere possible’”. I també està dedicat a aquest tema l’editorial, titulada: “La fantasia de les eleccions plebiscitàries”, on s’assegura que “Mas es va tancant el camí d'una possible rectificació i segueix trepitjant l'accelerador que li porta a un xoc contra l'Estat”.

Per la seva banda, el diari ‘ABC’ destaca en portada que “Mas, acorralat, amenaça amb eleccions al 2014”. La primera plana del diari espanyolista inclou també una foto del president espanyol, Mariano Rajoy, qui ahir va denunciar davant la ONU que “Gibraltar és la única colònia que queda a Europa al segle XXI”.

L’editorial de l’‘ABC’ també fa referència a Mas y Catalunya, titulada: “Mas empeny Catalunya al conflicte” i adverteix que “es miri per on es miri, Artur Mas, Oriol Junqueras i el seu front separatista no fan res més que allunyar a Catalunya del punt de tornada a l'estabilitat política i institucional”.

'La Razón': "Mas, tossut"


El diari ‘La Razón’ porta també a la portada el discurs d’Artur Mas: “Mas convocarà eleccions plebiscitàries si no pot convocar la consulta al 2014”, i afegeix: “Tornaria a avançar els comicis autonòmics perquè ‘Catalunya no confia en l’Estat’”, alhora que destaca: “La patronal catalana rebutja entrar al pacte pel Dret a Decidir”.

L’editorial també sobre aquest tema: “Mas, tossut”. I en aquest text torna a fer servir el discurs de la por i la sortida de la Unió Europea: “Mas va obviar tractar un fet clau en els seus plans: que la Comissió Europa ha anunciat que una Catalunya fora d'Espanya suposaria estar al marge de l'Europa política i econòmica”, motiu pel qual critica que “voler anar més lluny és abocar a la societat catalana i al conjunt d'Espanya a un camí sense sortida”.

A més, l’editorial també parla de la tercera via proposada per Duran i Lleida: “Hi ha un nou factor a tenir en compte: la proposta de Duran Lleida, soci de CiU, d'obrir una tercera via en la qual no parla d'independència ni de nou Estat, sinó de buscar un nou estatus, però no fora d'Espanya”.

I, finalment, es refereix també a la decisió de Foment del Treball, que només es va comprometre a mitges amb el dret a decidir: “Mas no hauria d'oblidar la decisió de la gran patronal catalana, que s'ha desmarcat de les seves pretensions d’assistir a les reunions del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, i que reclama una solució pactada amb el Govern de la Nació i dins de la Constitució”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/09/tots_contra_el_full_de_ruta_sobiranista_de_mas_a_la_premsa_de_la_caverna_96158.php