dimarts, 10 de setembre del 2013

Sala-i-Martín respon a l’ABC: "És una farsa dir que Catalunya rep més diners que Madrid"

10/09/2013

Independència

L’economista critica que Extremadura gasta cinc vegades més que Catalunya en política exterior


Mar Sabé


L’economista Xavier Sala-i-Martín ha respost contundentment les dades que publica avui l’ABC: "Aquestes dades no tenen cap mena de sentit, és una farsa comptable dir que Catalunya rep més diners que Madrid". El que fa l’article del diari espanyolista, segons Sala-i-Martín, és "barrejar dades" per fer veure que el dèficit fiscal no existeix.

L’economista ha fet aquestes declaracions a la tertúlia d’El món a Rac1, on també ha criticat que ·ningú es queixa, en canvi, que Catalunya tingui uns impostos més alts o que l’Estat no pagui el que deu". Sala-i-Martín ha explicat que tot el que ell declara es pot comprovar a aquesta pàgina web, feta des del mateix govern espanyol.

D’aquesta pàgina també se’n desprèn que Extremadura gasta més de cinc vegades més que Catalunya en política exterior. Mentre que al principat, el pressupost per persona que es destina a aquesta partida és de 3,57 euros, a Extremadura és 15,08. 





http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/09/sala_i_martin_respon_a_l_abc_Es_una_farsa_dir_que_catalunya_rep_mes_diners_que_madrid_95879.php