dissabte, 7 de setembre del 2013

Ridícul estrepitós de Madrid 2020

Cau eliminada a la primera ronda

La crisi econòmica i els dubtes sobre el dopatge de l'esport espanyol tornen a privar la capital de l'Estat de ser ciutat olímpica

Tòquio, l'escollida

| Actualitzat el 07/09/2013 a les 21:10h


Mariano Rajoy i el príncep hereu del tron espanyol, Felip de Borbó, han donat suport personal a la candidatura. Foto: Madrid 2020.

Tercer intent fallit de la capital de l'Estat espanyol, Madrid, per ser seu olímpica. Després de les candidatures ja fallides del 2012 i 2016, el 2020 tampoc serà l'any en què l'Olimp s'instal·larà a la Meseta castellana. Però la tercera patacada olímpica de Madrid no ha estat com les altres. Ha estat, fins i tot, més humiliant: aquest cop, la candidatura espanyola ha caigut ja a la primera ronda de votacions. En contra de Madrid 2020 hi ha jugat, sobretot, tan la crisi econòmica com l'ombra del dopatge que plana sobre l'esport espanyol.

A la primera ronda de votacions, cap de les tres ciutats aspirants -Tòquio, Istambul i Madrid- no ha aconseguit la majoria absoluta dels vots. La capital espanyola ha assolit 45 vots, quatre menys que la ciutat turca, "pont entre Europa i Àsia". Per tant, se n'ha hagut de realitzar una segona, en què tan sols s'hi han tingut en compte Tòquio i Istambul. La capital nipona s'ha acabat imposant, i serà l'amfitriona de les Olimpíades del 2020.

"Tota Espanya vol els Jocs de Madrid 2020", havia dit el príncep hereu del tron espanyol, Felip de Borbó, durant la seva intervenció davant dels membres del Comitè Olímpic Internacional (COI) per convèncer-los que designessin la capital espanyola com a propera seu olímpica. "Ara, més que mai abans, Madrid té sentit", havia assegurat. Ja durant el torn de preguntes dels delegats del COI, de les quatre preguntes que s'han formulat a la delegació madrilenya, dues han estat sobre els escàndols de dopatge que han afectat l'esport espanyol.

En tot moment, el comitè organitzador havia insistit en recalcar que el projecte "és auster" . En canvi, diaris com The Wall Street Journal ja n'havien discrepat obertament : "Espanya està retallant dràsticament el seu pressupost, però la capital d'aquest país assetjat encara vol vessar fons públics en una aposta financera del tot arriscada: allotjar els Jocs Olímpics."

Avui, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, havia mirat d'escampar els dubtes econòmics que poguessin haver-hi sobre la candidatura madrilenya assegurant que l'economia espanyola s'està recuperant i que "Madrid és la base financera més raonable i responsable de la història olímpica recent". Sense sort.

Congratulations Tokyo !! 東京おめでとう