dimecres, 18 de setembre del 2013

Que la consulta es convoqui però que no se celebri, sospesen al PP

Els populars i el govern espanyol canvien l'estratègia per fer front al sobiranisme 


, Parlament/ACN | Actualitzat el 17/09/2013 a les 19:13h
 
 
Entra en funcionament la segona línia d'atac de l'Estat contra el sobiranisme. Després de l'èxit de la Via Catalana i la internacionalització que ha suposat del conflicte, el govern espanyol i el PP canviaran la seva estratègia. Així ho han apuntat fonts del PP al Parlament i dels populars a nivell estatal que ha recollit l'Agència Catalana de Notícies que ja albiren una convocatòria de consulta suspesa pel Tribunal Constitucional. 
 
De fet, el front format per PP i l'executiu espanyol es critiquen que s'hagin utilitzat arguments "massa jurídics i massa racionals". En aquest sentit, volen afegir el component "sentimental i afectiu" que suposaria tirar endavant el procés sobiranista i obviar la millora del tractament fiscal i del finançament perquè ho veuen poc útil per neutralitzar l'independentisme. "Hem de tocar una mica més el cor perquè el terreny sentimental i de percepció democràtica l'ha guanyat l'independentisme", afirmen fonts populars als passadissos del Parlament.

Paral·lelament, l'Estat activarà ja de ple la seva diplomàcia política, institucional, financera i privada per tal de guanyar veus crítiques internacionals al procés d'emancipació de Catalunya. I per altra banda, la nova estratègia passa per permetre Mas convocar la consulta i que sigui el Tribunal Constitucional qui l'aturi, deixant Mariano Rajoy en un terreny allunyat del conflicte directe i que no li embruti la imatge internacional. Serà en aquest punt, on el PP creu que Mas jugaria amb tàctica electoral i que, per tant, no convocaria eleccions que podria perdre davant ERC.
 
En qualsevol cas i, segons recullen fonts internes del partit, l'ordre és mantenir un "to baix" i rebaixar la tensió política que no incrementin el sobiranisme.