dimecres, 18 de setembre del 2013

La retallada de sou dels funcionaris es repetirà l'any que ve

Dimecres  18.09.2013  12:46

Autor/s: Redacció / ACN

El conseller Mas-Colell confirma que els treballadors públics de la Generalitat no cobraran una paga


L'any que ve es mantindrà la retallada d'una paga als treballadors públics de la Generalitat, segons que ha confirmat avui el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, en una entrevista a TV3. 'Els treballadors públics no cobraran la paga extra', ha dit Mas-Colell, que ha explicat que aquesta mesura es veurà reflectida en el pressupost del 2014, que ja és en procés d'elaboració i que el govern preveu presentar abans de final d'octubre. Mas-Colell ha quantificat en 1.700 milions l'ajustament de l'any que ve, però ha remarcat que no hi haurà més retallades i que s'apostarà per l'augment d'ingressos. Això vol dir que l'acció del departament d'Economia es basarà en 'nous impostos i acció política'.

Mas-Colell ha recordat també que el pressupost del 2014 inclouran l'impost de successions i tres noves taxes ambientals: emissions contaminants, enlairament d'avions i energia nuclear.

El conseller també ha previst que Catalunya tornaria a finançar-se a través dels mercats a mitjà termini, però ha recordat que tot el finançament que s'obtingui dels inversors es restarà del que transfereix el FLA. "Quan puguem començarem actuar als mercats, cada 300 milions que s'aconsegueixin, seran 300 milions menys que prestarà el FLA i cal vigilar els tipus d'interès", ha sentenciat.

D'altra banda, el conseller ha assegurat que la Generalitat no s'oposarà a un nou sistema de finançament que aporti més diners per a Catalunya, però que adoptarà un "comportament passiu" i no serà "protagonista" de la negociació, perquè el govern té altres reivindicacions i aposta per un nou model que aporti un rendiment fiscal superior a les que autonomies que contribueixen en termes nets a la bossa comú.

Ara, ha dit que no li constava pas que el govern espanyol treballés en un nou finançament, sinó que la seva actuació "va en la direcció contrària al que ens interessa, amb lleis recentralitzadores, com la llei Wert, i dubto que faci un plantejament singular en relació a Catalunya".

P.D. : Ara aneu i els torneu a votar ! #Independència #DUI2014

http://www.vilaweb.cat/noticia/4144521/20130918/retallada-sou-funcionaris-repetira-lany-ve.html