diumenge, 15 de setembre del 2013

Ibarra equipara el sobiranisme català amb Hitler i Mussolini

15/09/2013 18:40h.

L'expresident d'Extremadura diu que "els espanyols ens trobem amb un atac a l'Estat des de dins de l'Estat"


Ibarra, en una foto d'arxiu



L'expresident de la Junta d'Extremadura, Juan Carlos Rodríguez Ibarra, ha equiparat el sobiranisme català, amb Adolf Hitler i Benito Mussolini per dur a terme, segons ell, "un atac al sistema democràtic des de dins del sistema democràtic".


Ibarra, en un article d'opinió a El confidencial, ha assenyalat que "estem davant d'un greu problema. A Espanya assistim a una situació insòlita que mai havíem tingut en la història. Parlo d'un atac al sistema democràtic des de dins del sistema democràtic".


"A Alemanya -ha seguit-, Hitler es va carregar l'Estat democràtic i el dret alemany des de dins del sistema. No va entrar al Parlament amb metralletes i l'exèrcit i es va carregar la llibertat, a l'estil dels cops d'Estat o pronunciaments militars ocorreguts al llarg de la nostra desgraciada i curta història democràtica. És la democràcia la que li va donar a Hitler plens poders per convertir un Estat lliure i democràtic en un Estat nazi. Va ser el parlament qui li va donar suport, va ser el poble qui va aplaudir".


L'exdirigent socialista ha insistit que "a Itàlia, va passar una cosa semblant amb Mussolini. Marxa sobre Roma dels camises negres, el Rei s'espanta, plens poders a Mussolini i, com a primer ministre, es carrega la democràcia des de dins de la democràcia".


Segons Ibarra, "a Àustria, un referèndum fantasma i fraudulent permet l'annexió a Alemanya. La història d'Europa està plena en aquest temps de casos en què la democràcia desapareix, atacada des de dins de la democràcia".


L'exlíder del PSOE extremeny ha afegit que "ara, els espanyols ens trobem amb un atac a l'Estat des de dins de l'Estat i no tenim resposta. No sabem què dir. No sabem què fer. I hauríem d'intentar articular un discurs i una resposta que pogués donar seguretat i tranquil·litat a tots els ciutadans".