dimarts, 3 de setembre del 2013

França es comença a interessar pel procés sobiranista

03/09/2013
 
Via catalana
 

'L'Express' reconeix que la Via Catalana pot consolidar el lideratge de l'independentisme

 
Lluís Goñalons
 
Portada de l'última entrega de 'L'Express'
França ha començat a mostrar interès pel procés sobiranista que viu Catalunya. El setmanari francès 'L'Express' ha reconegut que la Via Catalana que organitza l'Assemblea Nacional Catalana pot ser el pilar que consolidi el lideratge de l'independentisme.

"L'11 de setembre de 2013, els partidaris de la independència de Catalunya es mobilitzaran per intentar donar visibilitat internacional al seu reclam de separar-se d'Espanya i, alhora, recordar la caiguda de Barcelona contra l'exèrcit espanyol durant la Guerra de Successió Espanyola", ha difós 'L'Express' al seu portal tot apuntant a l'objectiu català fixat per a la pròxima Diada.

L'Express' posa en relleu les reivindicacions de Catalunya i les discrepàncies entre aquest territori i Espanya. El mitjà ha assenyalat que el nacionalisme català reposa, en gran part, contra al nacionalisme espanyol que promou "la visió d'una Espanya unificada, basada en aplicar l'idioma espanyol". El reclam català en matèria econòmica rau en un millor finançament per combatre el "saqueig fiscal" que viuen els catalans, ha recollit el setmanari. "Si la manifestació és un èxit, confirmarà els sondejos d'opinió que donen regularment des de l'any darrer al primer lloc els partidaris de la independència". 
 
Una cadena als peus de la Torre

La revista internacional també s'ha fet ressò de la cadena humana que va viure a París. La mobilització va comptar amb més de dos-cents catalans residents a França. Els participants es van reunir aquest cap de setmana als Champs de Mars, als peus de la Torre Eiffel. Alhora, aquest cap de setmana més de 40 ciutats de tot el món van teixir cadenes per assajar la Via Catalana per la independència.