divendres, 20 de setembre del 2013

El sogre de Gallardón amenaça Catalunya amb la Legión

20/09/2013

Dret a Decidir

José Utrera Molina, exministre franquista, considera que aquesta força militar “estarà sempre contra la tribu, mantenint en alt el somni d’una Espanya unida i digna”


Albert Ribas


L'exministre franquista, José Utrera Molina
L’exminisitre franquista i sogre del ministre de Justícia Alberto Ruiz Gallardón, José Utrera Molina, fa una aferrissada defensa de la Legión en un article a ‘La Gaceta’ aprofitant el 93è aniversari de la fundació d'aquesta força militar, al mateix temps que ha alertat que el seu “esperit estarà sempre contra qui vulgui trencar la unitat d’Espanya”. En una clara amenaça cap a Catalunya, Utrera Molina afirma que “la Legión estarà sempre contra la tribu, mantenint en alt el somni d’una Espanya unida i digna”.

A l’article, titulat ‘La Legión ara està de guàrdia’, Utrera reivindica unes paraules que en una ocasió va intercanviar amb el “Caudillo d’Espanya Francisco Franco, cofundador de la Legión”. Comentant les característiques de les unitats que componen els terços, Franco li va assegurar que “ en els moments més aguts de la crisi que desgraciadament va tenir el nostre país, en la primera línia, sense afany egoista, sinó amb l’esperit ple d’amor a Espanya va figurar sempre la Legión. Primer, a Marroc; en la revolució d'Astúries del trenta-quatre, després en la nostra contesa civil, amb medalles militars i altres distincions molt nombroses. Ara la Legión fa guàrdia”. Unes paraules que li van provocar, explica, “quedar-me en silenci escoltant Franco i vaig voler desxifrar el missatge que em transmetia: la Legión fa guàrdia”.

És aquest missatge que assegura que va retenir, el que ara serveix a Utrera Molina per amenaçar Catalunya, encara que no la nombri directament. “Es tracta”, apunta l’actual sogre de Gallardón, “d’aixecar en l’aire enrarit d’Espanya els valors que sempre ha defensat a ultrança la Legión”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/09/el_sogre_de_gallardon_exministre_franquista_amenaca_catalunya_amb_la_legion_96081.php