divendres, 20 de setembre del 2013

El repte d'Espadaler el 12-O: tolerància zero


Divendres, 20 de setembre del 2013 | 17:56
 

La Policia de Catalunya tindrà el proper 12 d'octubre una oportunitat important per a mantenir la pau social i democràtica de què gaudeix el nostre país. Per això, caldrà protegir com sempre s'ha fet els ciutadans unionistes i pacífics que es concentrin a la plaça de Catalunya. I fins i tot, en el cas que els neofranquistes i nazis facin una manifestació al Parc de Montjuïc, aquests també hauran de gaudir de la seguretat i el control estricte de la nostra policia. Perquè estem en una societat on les llibertats individuals estan garantides.

 
 
El passat Onze de Setembre la nostra policia nacional (Mossos i Locals) va protegir la Via Catalana però també va protegir les trobades simbòliques a la ciutat de Barcelona del PP i de C's. Tot es va desenvolupar en perfecte ordre democràtic. Cal felicitar, doncs, la ciutadania i els nostres serveis policials.

Ara, però, pel proper 12 d'octubre s'anuncien dues trobades, una de suposat caire democràtic a la plaça de Catalunya de Barcelona en la què participaran diferents col·lectius unionistes i el PP i C's. El que preocupa al nostre Govern i a la ciutadania, però, no és aquesta concentració sinó la crida que han fet diferents grupuscles nazis i neofranquistes en la qual busquen voluntaris per anar a fer una cacera d'independentistes el proper 12-O a Catalunya.
"La tolerància de què gaudeixen aquests grupuscles a Madrid i a d'altres indrets es tradueix en tolerància zero a Catalunya"
D'aquesta manera ho expliquen i ho experssen en cartells i a diversos mitjans de comunicació, motiu pel qual caldrà que les nostres institucions i les forces de seguretat crein un cordó sanitari i democràtic per a què els 'energúmens' que van assaltar la llibreria Blanquerna a Madrid entenguin que Catalunya és una nació que acull tothom en les seves reivindicacions sempre i quan tot es faci dins de l'ordre democràtic, sense provocacions ni violència ni símbols franquistes o nazis.

Cal prevenir aquests grups: la tolerància i el vist-i-plau de què gaudeixen a Madrid i a d'altres indrets es tradueix en tolerància zero a Catalunya. Ells saben molt bé què vol dir. Cal, doncs, un fortíssim dispositiu d'informació, protecció i seguretat pel 12-O i també per abans, ja que aquestes possibles concentracions no han d'alterar la pau social i democràtica de Catalunya.

El conseller Espadaler té el seu primer repte dur aquest 12-O però també li suposa l'oportunitat de demostrar al país que ningú no pot alterar la nostra pau social.



http://www.tribuna.cat/cronica/seguretat/el-repte-despadaler-el-12o-tolerancia-zero-20-09-2013.html 

2 comentaris :

Anònim ha dit...

Vaig estar a la VIA a la part més conflictiva entre Alcanar i Vinarós, doncs l'estat va possicionar estratégicament quatre furgones amb antiavalots de la PGC, que per un moment van intentar disuadir a les persones que pujaben des de la part de l'altre costat del Sènia, amb l'argument de que no tenien permis per pujar a fer la seva presència a la convocatória, encara que finalment ho van poguer aconseguir, amb el peatge de quatre detinguts que s'en van endur a Vinarós. També hi havía anunciada en aquest cas l'arribada des de el País Valenciá i desde Madrid de grupùscles ultres per fer petar la Vía, si més no tinc que fer esment de que no els vam vèure arrivar per cap cantó, ni tampoc de cap autocar sospitós d'arrivar amb gent de perfil perturbador. És molt més fácil per ells entrar en una ciutat com Barcelona i per aixó, convindrá que si la ciutadanía veu cap moviment sospitós de gent, en aquest sentit, que ho fagi saber discretament a el Cos de Mossos d'Esquadra i a ser possible que en tregui fotografíes d'ells i del lloc ón es possicionin, i també de les matrícules dels vehicles que en cada cas es vegi que fan servir, per tal de que en tot moment puguin ser controlats per les nóstres própies forces de seguretat. Sota cap pretexte o provocació, ens hauriem de enfrontar amb ells, doncs són elements extremament perillossos i solen anar armats. En una situació com aquèsta, és molt convenient que si ens crussem amb élls, per evitar que es fiquin o agredèixin amb algú que no es pugui defensar, ens agrupem en grups de vuït a dèu persones esquena contra esquena i mantenint una distáncia de seguretat, de tal manera que vegin que en grups de deu en deu, ja és una mica més difícil que puguin arrivar a l'agressió o possarse amb algú que estigui desprotegit, e inmediatament avissar els mossos explicant detalladament en quina área de la ciutat es trobeu. Sobre tot no perdeu la calma ni os deixem emportar pel pánic, esperant amb tota la serenitat possible que els cerquin els mossos, que es farán amb rapidessa cárrec de la situació i els seus caps determinarán en cada cas l'actuació que haurán de portar a terme. Per norma, matiguèu la calma i a ser possible marxeu de qualsevol situació propera que pugui ser motiu de conflicte i possant sobre avís a qui vegeu que vagi despistat i s'acósti sense donarse'n compte de que poden ser insultats o fins i tot agredits.

Rosa Mary ha dit...

Molt interessant els consells gràcies per compartir