divendres, 20 de setembre del 2013

El procés independentista anima les inversions estrangeres a Catalunya

Divendres, 20 de setembre de 2013 17:50 h

Es disparen un 42% en el primer semestre de 2013, mentre que la mitjana espanyola cau un 0,2%. La dada confirma les previsions del CCN i que Pere Navarro no sap de que parla.


Segons les dades publicades aquest divendres pel ministeri d'Economia la inversió estrangera a Catalunya s’ha disparat en el primer semestre de l'any i  ha rebut un total de 1.666 milions d'euros en inversions, mentre que de mitjana la inversió a Espanya ha baixat un 0,2%. La dada confirma les previsions del Cercle Català de Negocis que va assegurat que, des de la Diada de l'any passat, empreses de tot el món han anunciat que invertiran 2.400 milions d'euros a Catalunya i confirma també que el CCN tenia raó en acusar Pere Navarro de “parlar sense dades”, el primer secretari del PSC va afirmar en una entrevista a ACN, el deu d’agost passat, que “el procés sobiranista espanta els inversors estrangers”. Res més lluny de la realitat.

El PSC, tot s’hi val contra el procés sobiranista

El CCN alertava en aquell moment que el PSC ha optat per una "deriva contra el procés sobiranista, allunyant-se del clam del seu poble" per defensar, en canvi, postures "més pròximes a la dreta catalana i espanyola", amb les dades a la mà avui es confirma que el PSC i Pere Navarro no dubta en falsejar o atiar la por per anar en contra el procés.

Madrid cau un 27,8% tot i l’efecte capitalitat


A Madrid, les inversions estrangeres han caigut un 27,8%, però amb 3.539 milions rebuts és el territori que acapara més inversions. Madrid i Catalunya acumulen un 75% de la inversió estrangera a l'Estat espanyol. El CCN reconeix que moltes multinacionals s’han traslladat a Madrid la seva seu per "l'efecte capitalitat", però afirma que Catalunya és el segon millor territori d'Europa després de Westfàlia (Alemanya) i la tercera més atractiva per darrere de Londres i l'Illa de França. El CCN, va assegurar tal i com s’ha confirmat, que la demanda catalana d'un Estat propi no estava tenint un efecte negatiu sobre les inversions estrangeres a Catalunya. De fet, asseguren que l'efecte capitalitat que ara exerceix Madrid quedaria neutralitzat i el país es convertiria en un pol d'atracció per a més multinacionals que, per manual operatiu, sempre obren seu a nous països.