dimarts, 17 de setembre del 2013

El Parlament no afluixa: consulta el 2014 i pregunta a finals d'any

16/09/2013

dret a decidir

 El debat de política general escenificarà la resposta a la carta de Rajoy, amb un gest de fermesa política


 Lluís Bou


El president del Consell Assessor de la Transició Nacional, Carles Viver i Pi Sunyer
El ple del Parlament donarà la resposta de Catalunya a la carta del president espanyol, Mariano Rajoy: consulta el 2014, i pregunta a finals d'any, segons han informat fonts parlamentàries al Singular. També intentarà un posicionament a favor del dret a decidir, amb la possibilitat que s'hi sumi el PSC. D'aquesta manera s'està concretant en els contactes habituals que CiU ha començat a mantenir amb els altres partits, especialment ERC, des del retorn de les vacances. La posició serà la principal conclusió del debat de política general, que es clourà el dia 27 de setembre.

La posició catalana d'aquesta manera quedarà escenificada, no només com una resposta del govern, que ja la va donar el cap de setmana el conseller de la Presidència, Francesc Homs, sinó també per part del legislatiu, que és el representant de la sobirania popular. Serà també una resposta àmplia a favor del referèndum sobre la independència, que contradiu la tesi de la hipotètica majoria silenciosa que utilitza el PP. Els diputats sorgits de les eleccions més participades ho desmentiran amb el vot.

El president del Consell Assessor per a la Transició Nacional, Carles Viver i Pi Sunyer, ha insistit aquesta tarda en una compareixença en comissió, que és necessari que la consulta es faci amb reconeixement legal. Si no és així creu que caldrà assajar una altra via, però ha remarcat que cal exhaurir les negatives.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/09/el_parlament_respondra_rajoy_consulta_el_2014_i_pregunta_a_finals_d_any_95998.php