divendres, 27 de setembre del 2013

Duran, el gran derrotat del #DPG

Divendres, 27 de setembre de 2013 05:00 h

El president Mas dóna per mortes les terceres vies i malgrat que Duran diu no sentir-se al•ludit, els fets confirmen l’adéu del president al líder demòcrata cristià


Duran i Lleida amb el suport dels grans mitjans de comunicació i els lobbys de poder econòmic com el “Puente Aereo” ha intentat i seguirà intentant un tercera via que ja ningú es creu, ni tant sols bona part de la cúpula d’UDC i bona part dels 14 diputats al Parlament de Catalunya. Ni tant sols aquells que de paraula feliciten a Duran  es creuen la seva proposta, és la desesperació de comprovar que avui ja existeix una amplia majoria a favor de l’estat propi i que aquesta realitat social fa impossible evitar-ho. La tercera via de Duran és una proposta a la desesperada que grups de pressió i de poder han intentat i han perdut. Ara caldrà està atent al que faran a partir de la derrota democràtica. Ho acceptaran? Activaran el joc brut? Veurem moltes coses en els propers mesos per impedir la democràcia de votar. 

Mas ho ha deixat clar, ara toca pregunta i data i per tant està disposat a seguir endavant sense el mateix Duran i Lleida

A Espanya ningú vol modificar la constitució en un veritable sentit federal, ni el PP, ni tampoc el PSOE, tot plegat són quimeres per intentar a la desesperada frenar el dret a decidir. Mas ho ha dit clar, alt i concloent, la proposta de Duran no té cap futur en l’actual govern i en el pacte signat amb ERC.

Pregunta clara i resposta de sí o no a un estat propi

Ho tenen decidit Mas i Junqueras i ara intenten l’acord amb ICV/EUiA, la CUP i fins i tot amb el PSC

Crisi dins UDC per l’actitud de Duran i Lleida

Malgrat que La Vanguardia porta mesos advertint que un trencament entre CDC i UDC deixaria Mas en minoria, les dades en les que treballa en el nucli dur de l’entorn del president, és que això ja no seria  així. Avui una majoria dels diputats demòcrata cristians no creuen en els designis de Duran, i tenen clar que en cas de ruptura seguirien al president. Els designis de La Vanguardia no sempre es compleixen.

Mas, Junqueras, fins i tot Herrera i la CUP comencen a tenir-ho clar, cal votar i ràpid

Aquesta també una gran victòria de la via catalana, aconseguir una clara majoria política per l’exercici del dret a decidir i en contra tant sols hi trobarem un Albert Rivera crescut però minoritari acompanyat d’un PP i PSC residuals.