dijous, 19 de setembre del 2013

Catalunya conservarà l'euro «en qualsevol cas», avisa Mas

"Inversors internacionals ens diuen que els és igual si Catalunya forma part d'Espanya o no", assegura

"El que no volen és que no tingui l'euro", explica


| Actualitzat el 19/09/2013 a les 14:30h


Tant si l'hipotètic Estat català ha d'abandonar la Unió Europea (UE) com si no, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat aquest dijous que Catalunya continuarà utilitzant l'euro. Així, ha enviat un missatge de tranquil·litat al sector econòmic català, emfasitzant que aquest és un dels principals punts que preocupa a l'empresariat. "Catalunya, en qualsevol cas, tindrà l'euro si vol", ha assegurat.

Durant unes jornades de CiU a Tortosa, ha exposat: "Des de fora, grans inversors internacionals ens diuen: 'Ens és igual si Catalunya és Estat o no és Estat, si forma part d'Espanya o no'." El que els preocupa és la continuïtat dins de l'euro. Segons que ha explicat, des d'àmbits de l'economia li estan dient que "el que no volen és que Catalunya no tingui l'euro".

"En aquest sentit, quin perill hi ha? Cap", s'ha preguntat i respost. "Tot i que entréssim en aquesta discussió, hi ha països que no estan a la UE i que tenen l'euro", ha recordat.

A més, ha defensat una vegada més la legitimitat de convocar una consulta d'autodeterminació, precisament apel·lant a Europa: "Pertànyer al club de la UE no hauria de ser la garantia que un poble que vol votar pot votar?"