divendres, 23 d’agost del 2013

Porta: "Quina bajanada argumentar que Catalunya és una colònia del Regne d’Espanya!"

El columnista de l’ABC assegura que els nacionalistes catalans defensen Gibraltar per "llançar una altre atac contra Espanya. Viuen d’això"


23/08/2013

Dret a decidir
Nerea Rodríguez
Article de Miquel Porta a l'ABC
El columnista del diari ‘ABC’ Miquel Porta ha assegurat avui que, als polítics catalans i nacionalistes que han mostrat el seu a Gibraltar, “en realitat, el futur de Gibraltar no els importa gens”, i ha opinat que “allò que els interessa del cas -a més d’aprofitar la situació per insistir en l’autodeterminació argumentant que Catalunya és una colònia del Regne d’Espanya: quina bajanada- és llançar el penúltim atac contra Espanya. Viuen d’això”.

En un article al diari espanyolista titulat “Culpable”, Porta ha advertit que aquest fet “porta a desprestigiar les resolucions de la ONU pro descolonització del penyal i donar suport a un govern gibraltareny que, en el millor dels casos, tolera la opacitat fiscal i el contraban”. A continuació, s’ha preguntat: “El nacionalisme català, és partidari de la colonització i el delicte fiscal? Però no diuen aquests senyors que una Catalunya independent seria un model de democràcia i transparència?”

En el text però, Porta es fa més preguntes, com: “Què serien els nacionalistes catalans sense Espanya?”, per continuar responent-se a si mateix: “Poca cosa”. Porta també ha criticat que “per al nacionalisme català, Espanya és culpable. Per definició. Sempre i de tot”.

En l’article, ha citat el que considera exemples d’això: “Els problemes econòmics de la Generalitat? L’espoli espanyol que s’endú el que pot i no paga el que deu. Les competències de la Generalitat? Desapareixen per obra i gràcia de la recentralització espanyola. La llengua, la cultura i la identitat catalana? En perill per la política homogenitzadora espanyola”. “I així successivament”, ha etzibat.

L’articulista ha continuat però irònicament: “Busquin vostès qualsevol assumpte problemàtic i veuran com la culpa és d’Espanya”. I es queixa: “Però Espanya no és només culpable de les desgràcies de Catalunya, sinó que també ho és –adverteix el nacionalisme català- de les que pateixen altres països del món sencer”, citant problemes actuals dels països hispanoamericans, o “una Unió Europea que estaria farta de l’Estat espanyol i el seu deute i desitjosa d’abraçar una Catalunya que seria el més semblant a una benedicció caiguda del cel”.