dijous, 8 d’agost del 2013

Pelegrí insisteix i demana ara a Òmnium el canvi de lema

CV admet que se sentiria "molt còmode" en una cadena humana pel dret a decidir

Especial: Via Catalana

| Actualitzat el 08/08/2013 a les 15:17h
El Botifler en una imatge d'arxiu Foto: ACN
Josep Maria Pelegrí hi torna. Després que dimecres va demanar a l'ANC el canvi de lema de la Via Catalana per la Independència, aquest dijous el secretari general d'UDC ha reiterat la petició a Òmnium Cultural, tot demanat que la cadena humana se centri en el dret a decidir i no en la independència.

La petició, que ha estat desqualificada tant des de l'ANC com des de dins d'UDC i fins i tot des de les files del PSC , insisteix que "seria bo i aconsellable obrir el lema al dret a decidir", per poder "sumar totes les adhesions i tots els suports possibles" i que permeti "la unitat de totes les forces catalanistes del país", mentre que la "reivindicació de la independència, tot i ser legítima i desitjada per molts ciutadans, no deixa de ser una de les opcions possibles" i, per això, segons assenyala, "podria deixar fora d'aquesta impressionant manifestació, algunes de les altres adhesions que sí comporta el dret a decidir".

Suport d'ICV

ICV en canvi s'ha sumat a la petició de Pelegrí, tot subrallant que centrant l'acte en "guanyar el dret a decidir" es faria que la convocatòria fos "el més àmplia possible". El líder d'ICV, Joan Herrera, ha assenyalat que la formació ecosocialista se sentirà "molt còmode" en una convocatòria a favor del dret a decidir "que acabarà tenint també una expressió independentista, com és lògic", segons ha puntualitzat Herrera.