dimarts, 13 d’agost del 2013

Pasqual: "Margallo és el rei Midas a l'inrevés: L'or que toca el converteix en merda"

Independència

13/08/2013

El periodista insisteix en els paral·lelismes entre les carpetes obertes d'Espanya a Gibraltar i Catalunya



Lluís Goñalons

El periodista i escriptor Josep Maria Pasqual
El periodista Josep Maria Pasqual ha comparat avui amb to irònic a la tertúlia de 'El matí de Catalunya Ràdio' la gestió del ministre d'afers exteriors José Manuel García-Margallo a Gibraltar amb la metàfora del rei Midas, però a l'inrevés. Segons el periodista i escriptor, la cara visible a l'exterior d'Espanya "l'or que toca el converteix en merda", en referència al cas que ha reobert Espanya a Gibraltar.

Pasqual ha insistit en els paral·lelismes entre les carpetes obertes d'Espanya a Gibraltar i Catalunya. Per un costat, l'escriptor diu que la Unió Europea ha acomodat la presència de Gibraltar al marc europeu "i no veig perquè no podria fer-ho amb Catalunya, també". El controvertit territori va ser consultat amb un referèndum en que es preguntava si volia compartir nacionalitat amb Espanya i "un 99% va votar que no", ha dit Pasqual. Catalunya també ha de poder decidir. A més, el periodista ha insinuat que la resposta de Catalunya en un referèndum podria continuar teixint les semblances amb la colònia britànica.

El periodista i excap de comunicació de Jose Montilla, Toni Bolaño, també ha pres cullerada sobre l'afer durant la tertúlia i ha apuntat que "la guerra que no has de guanyar, millor no començar". Bolaño ha dit que l'"afer Gibraltar és una maniobra de distracció, però a vegades jugant et cremes", i és que "no hem d'oblidar que la city londinenca compra els deutes dels països, per tant, no se si és bona estratègia picar el crostó al Regne Unit".

Isona Passola, productora de cinema i presidenta de l’Acadèmia de Cinema Català, ha ironitzat: "Què fa Espanya que governa tan malament?". En el seu discurs, Passola ha relativitzat el paper de les fronteres existents assegurant "que no són reals: són grotesques i pert tant, es poden replantejar totes".



http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/08/pasqual_margallo_es_el_rei_midas_alreves_l_or_que_toca_el_converteix_en_merda_95496.php