dijous, 1 d’agost del 2013

Paluzie i Sàlmon se les tenen pel sostre de dèficit i els pressupostos catalans

Finançament

La degana de la facultat d’Econòmiques de la UB adverteix que "és un desastre fer uns pressupostos amb aquest dèficit i sense disposar dels nostres recursos"


Nerea Rodríguez
 
Elisenda Paluzie i Álex Sàlmon
La degana de la facultat d'Econòmiques de la Universitat de Barcelona, Elisenda Paluzie, i el director del diari ‘El Mundo’ a Catalunya, Álex Sàlmon, se les han tingut avui a la tertúlia del programa ‘El Matí de Catalunya Ràdio’ i han discrepat fortament per l’objectiu de dèficit de l’1,58% imposat per l’Estat espanyol a Catalunya i pels pressupostos que la Generalitat hauria d’aprovar amb aquesta xifra.

Paluzié ha opinat que qui surt “més beneficiat” amb l’objectiu de dèficit és l’Estat espanyol, perquè “qui reparteix sempre s’endú la millor part”. Per això ha vaticinat que avui i demà hi haurà reunions ERC-CiU i “acabaran decidint junts què fan”, i ha posat sobre la taula les diferents opcions. La primera d’elles seria que es fessin els pressupostos del 2013 i 2014; la segona que es facin els del 2013 prorrogats pel 2014; i la darrera opció seria continuar la pròrroga del 2013 i elaborar els del 2014, tot i que ha considerat que “el més probable és la segona opció, perquè no crec que vulguin passar per dos tràmits de pressupostos sencers al Parlament”.

Ha estat en aquest moment quan Sàlmon ha criticat que “tot és un desastre, perquè és un desastre per un país i un Govern no tenir pressupost”, però Paluzie ha replicat amb contundència que “el que és un desastre és tenir aquest tipus de pressupost, no no tenir-ne, i és un desastre no poder disposar dels nostres recursos”.

El director d’El Mundo a Catalunya ha advertit llavors que “el que passa és que no hi ha diners a la caixa”. La professora d’Economia ha advertit però que “no hi ha diners al a caixa perquè Catalunya no recapta els seus propis impostos”, i Sàlmon ha considerat que “hi ha un problema de fer el deures, de tots, de la Generalitat i de l’Estat”. I Paluzie ha recordat amb contundència que: “L’Estat espanyol ha incrementat un 15% el pressupost de defensa”.