dilluns, 12 d’agost del 2013

Nova atzagaiada a la “Marca España”

12 d'agost de 2013 05:00 h

Els EUA reclamen la detenció de Javier Martín- Artajo, alt executiu del Banc JP Morgan i net d’un ministre d’Exteriors de Franco, per un forat financer de 4.600 milions d’euros


Un cadell del Franquisme víctima de la cultura del “pelotazo” que tant furor ha fet entre la casta messetària, les autoritats d'EUA preparen la detenció de l’alt dirigent del Banc JP Morgan Chase, per ocultar les pèrdues de més 4.600 milions d'euros causades per operacions d'alt risc. Javier Martín-Artajo, encarregat de supervisar l'estratègia dels operadors financers, i el seu col·lega, Julien Grout, un operador de baix nivell, estan acusats de càrrecs criminals per frau. Segons  "The New York Times», després de mesos de cercar proves sobre les pèrdues en JP Morgan, la fiscalia de Manhattan i l'FBI han conclòs que Martín-Artajo i Grout van  amagar el problema i van falsificar documents interns.  

Martín Artajo donant lliçons d'economia global
Un espanyol ambaixador del frau als EUA

Javier Martín-Artajo era des de 2007 el director de compravenda de renda variable i crèdit a Europa de l'oficina d'inversions de JP Morgan. En aquest càrrec, Martín-Arcajo es va encarregar de gestionar part de la tresoreria del banc nord-americà amb més de 250.000 milions d'euros. L’espanyol va dur a terme el 2012 una sèrie d'operacions d'alt risc que van originar les multimilionàries pèrdues.