dimarts, 27 d’agost del 2013

Mas no participarà a la Via Catalana però rebrà l'ANC el mateix 11S

El Govern veu "positiva" la Cadena però recorda que en el procés "cadascú té el seu paper"

Especial: Via Catalana


, Palau de la Generalitat | Actualitzat el 27/08/2013 a les 14:11h


El president del Govern, Artur Mas, rebent la presidenta de l'ANC Carme Forcadell. Foto: Quico Sallés/Arxiu Nació Digital


El president de la Generalitat, Artur Mas, ha contestat aquest migdia la invitació de  l'Assemblea Nacional Catalana a participar a la Via Catalana. Mas no hi participarà però rebrà els convocants el mateix dia 11 de Setembre, abans de l'hora prevista per fer la Cadena Humana. Una decisió que el Govern creu que reforçarà el missatge de suport i d'unitat a l'esdeveniment.

L'executiu fa una "valoració positiva" de la convocatòria i la considera una acció que "fa país". Ara bé, el conseller de Presidència, Francesc Homs, ha recordat que "en el procés que viu Catalunya, cadascú té el seu paper". En aquest sentit, ha remarcat que el suport governamental a la Cadena és total. "Més clar, l'aigua", ha reblat i ha afegit que els consellers que hi participin ho faran a títol individual". De fet, Homs tot i que ha evitat dir si participaria o no ha cridat a la participació de la ciutadania.