dilluns, 12 d’agost del 2013

Maniobres «rutinàries» per a tothom

El patruller espanyol 'Centinela' s'unirà als vaixells de guerra britànics amb rumb a Gibraltar


| Actualitzat el 12/08/2013 a les 19:54h


El patruller 'Centinela' s'unirà a la flota britànica Foto: Armada Española/Ministerio de Defensa


Maniobres "rutinàries" per a tothom. Si l'armada britànica desplaçat en aquests moments una petita flota amb rumb a Gibraltar dins de "maniobres rutinàries", l'armada espanyola se suma enviant el patruller 'Centinela' a acompanyar-los des de Galícia, això sí, també en el marc d'"exercicis rutinaris".

Segons han informat fonts del ministeri espanyol de Defensa, el vaixell 'Centinela', amb base al Ferrol, s'unirà proximament a la fragata 'HMS Westminster' i tres vaixells britànics més que es dirigeixen cap a Gibraltar en el marc d'un "desplegament rutinari" per aigues mediterrànies. Les mateixes fonts han assenyalat que la companyia del 'Centinela' és així mateix "un exercici rutinari" que se sol fer quan vaixells de països, sobre el paper aliats, transiten per aigües properes a la costa gallega.

L'acompanyament del 'Centinela' es farà dins de les pràctiques anomenades 'Passex' i inclouen comunicacions i transmissions que no alteraran el rumb dels vaixells britànics. Defensa ha confirmat que les maniobres britàniques van ser comunicades el passat 4 de juny -abans de l'escalada pel conflicte de Gibraltar- i que un dels vaixells, l''HMS Illustrious', farà escala a Rota i que un cop fet l'avís es va planificar l'exercici 'Passex' en el que participarà el 'Centinela'.