dilluns, 26 d’agost del 2013

La CUP d'Arenys de Munt publica les suposades exigències de CiU per manternir el pacte de govern

Dilluns  26.08.2013  16:06

Demanen a ERC que es repensi presentar una moció de censura amb CiU i PSC


La CUP d'Arenys de Munt vol que ERC es repensi la presentació d'un moció de censura juntament amb CiU i el PSC per desbancar el govern en minoria i construir un govern tripartit. Per això la CUP ha fet públiques les exigències que havia posat CiU per continuar amb el pacte de govern. Segons la CUP, el grup de CiU volia assignar a dit places de funcionaris, mantenir privilegis a certs treballadors municipals, urbanitzar parcialment la riera del poble i aprovar una modificació urbanística que permetria la construcció d'una gran superfície comercial de més de 1.500 metres quadrats. 

Segons la CUP, en les setmanes anteriors a l'abandonament del govern el gruo de CiU a Arenys de Munt va presentar un document per renegociar el pacte de govern i els va exigir que prenguessin un seguit de mesures. En un comunicat públic la CUP descriu aquestes mesures: 

'1. Aprovar una modificació urbanística, informada negativament per la Comissió Territorial d'Urbanisme de la Generalitat, que permetria la construcció d'una gran superfície comercial de més 1.500 m2 (gairebé com l’Eroski d’Arenys de Mar). En aquesta proposta, elaborada per Joan Edo Construcciones SL1, s’encabia una residència geriàtrica a costa de superar l'edificabilitat aprovada en el pla general en uns 1.500 m2, construint dues plantes més per sobre de l’alçada màxima permesa. I plantejant desviar diners públics a mans privades.

2. Aturar el referèndum sobre el finançament de la urbanització de la Riera. Deixar de considerar-ho un projecte únic, fent-ho per trams, impedint repartir les subvencions aconseguides entre tots els veïns de la Riera. Obrint les portes a un major endeutament municipal i que els veïns dels trams sense subvenció resultin perjudicats pagant molts més diners que els veïns beneficiats per les subvencions. A banda d'aquest greuge, això podria comportar a l'Ajuntament reclamacions judicials.

3. Assignació a dit de la plaça de funcionari de cap de brigada (que només es pot aconseguir per oposició) a la persona, vinculada a CiU de Premià de Mar, que actualment està contractada com a servei extern amb concatenació irregular de contractes.

4. Manteniment, com a condició innegociable, el pagament de 140 hores extres anuals per persona per a la policia (13 persones), 60 hores per sobre del màxim permès legalment de 80 hores.

5. Assignar el lloc de Cap tècnic de gestió urbanística i territorial sense la convocatòria del procés d'oposició, a la treballadora interina que ocupa actualment el lloc d'arquitecte.

6. Assignar les funcions de cap de serveis tècnics a una funcionaria administrativa que actualment coordina transitòriament part de l'àrea de serveis tècnics. Fent-ho sense convocar oposició i sense que aquesta persona disposi de la titulació requerida en la plaça.'

Si la moció tira endavant el govern de la CUP i CiU haurà sobreviscut només dos mesos, després que el mes de juny el grup municipal de CiU va anunciar que trencava la coalició que independentistes i nacionalistes van segellar després de les eleccions municipals del 2011. 

La CUP no vol perdre la seva batllia més simbòlica. Els independentistes tenien una representació residual a l'Ajuntament el mandat passat, però arran de la convocatòria de la primera consulta independentista al municipi, el setembre del 2009, la popularitat del líder local, Josep Manel Ximenis, va anar en augment.  En declaracions a l'ACN, Ximenis va afirmar fa uns dies que l'estratègia que respon a 'una ànsia per ocupar cadires, més enllà de valorar la gestió política'.