dimecres, 28 d’agost del 2013

ICV-EUiA de vacances amb la #ViaCatalana

Els dirigents eco-socialistes han fet un buit a qualsevol promoció de la Via Catalana, unes llargues vacances a les xarxes socials han estat l’excusa perfecte per aquesta actitud


Ni Joan Herrera, Dolors Camats, Joan Coscubiela, Josep Vendrell, Raúl Romeva o el portaveu d’EUA Nuet han fet cap piulada en el darrer mes a favor de la major mobilització social mai feta a Catalunya, sorprèn que diguin que estan a favor del dret a decidir i que hagin silenciat tot suport a la Via Catalana, això si, malgrat les llargues vacances alguns han tingut temps de piular  a favor de la concentració a favor del cessament de la violència a Egipte, o a favor de la marxa per un millor ensenyament, o per parlar de la suposada malnutrició infantil arran del informe del síndic de greuges, Rafael Ribó. Però cap piulada a favor de la via catalana, ni tant sols han manifestat si hi participaran, sorprèn en un partit que és habitual de les mobilitzacions socials tant silenci respecte a la mobilització més massiva feta mai i des de baix. Les llargues vacances en temps de crisi dels polítics d’ICV-EUiA no són excusa per silenciar la #ViaCatalana. 
 
ICV-EUiA, és hora de deixar de fer “la Puta i la Ramoneta” sobre el dret a decidir

Ho demana la ciutadania i arriba l’hora de la veritat per la classe política, ja no serveix mirar cap a un altre costat, no té cap sentit intentar derivar les decisions sobre el dret a decidir sobre problemes menors, si o no a favor del dret a decidir, i s’acosta l’hora també de definir el posicionament. El país i els seus ciutadans, que lamentablement no poden fer tantes vacances, exigeixen a la classe política decisió i fermesa.

Lamentar les retallades i no anar a l’arrel del problema és pura hipocresia política

Podem criticar les retallades, prometre que ho faríem diferent, però avui la ciutadania sap i ho va comprovar que cap govern sigui del color que sigui pot evitar les retallades sinó actua per evitar l’espoli de 16.000 milions d’euros anuals.  I tots saben que per evitar aquest espoli fiscal cal canviar l’actual status del país, Espanya ja no vol negociar res i en aquests moments la millor sortida és el dret a decidir i la Via Catalana, moviment de la societat civil ha posat les eines i el país al servei dels polítics per fer realitat la voluntat dels ciutadans, i ara no val a passar de la via catalana.

ICV-EUiA ha de parlar clar i deixar les vacances per fer una crida  a la participació a la Via Catalana, el seu silenci decep a molts dels seus mateixos votants.