divendres, 16 d’agost del 2013

Foment del Treball, al descobert el seu joc brut contra l’estat propi

Divendres, 16 d'agost de 2013 14:20 h

El Cercle Català de Negocis denuncia que és fals que les PIME catalanes siguin partidàries de la independència perquè no exporten, com reconeix Foment.


El Cercle Català de Negocis fa la seva feina i torna un cop més a replicar amb dades les afirmacions que fan polítics i detractors del procés sobiranista que es viu a Catalunya. Aquest cop la resposta és a Foment del Treball, que a través d’un seu representant va fer ahir unes declaracions on si bé reconeixia que la majoria de petites i mitjanes empreses catalanes són partidàries del procés del dret a decidir i de la sobirania plena de Catalunya, assegurava també que aquest posicionament era degut a què la majoria de PIMES no exporten ni mantenen relacions de negoci amb l’Estat espanyol. Foment insinuava que la majoria de PIME pro-independentistes eren botiguers. Recordem que un dels principals membres de Foment del Treball, és la Confederació de Comerç de Catalunya, pel que es veu no són molt ben tractats a Foment del Treball Nacional. 


Foment falseja les dades per anar contra l’estat propi

Les dades no avalen, però, el que diu Foment, sinó que diuen tot el contrari. Segons xifres recollides a l’anuari de la PIME catalana 2013, editat per PIMEC (que es basa en dades de l’ICEX), i que fa servir com a font independent el CCN, el 85% de la facturació de les petites i mitjanes empreses catalanes correspon a empreses exportadores. El resultat de les companyies catalanes que exporten, a més a més, triplica la rendibilitat de les que no ho fan. Entre 2008 i 2012, el nombre d’empreses catalanes de petita i mitjana dimensió que exporten va créixer un 33% arribant, en números absoluts, fins a les 45.937; i el valor de les exportacions va créixer en un 40% entre 2009 i 2012, arribant als 58.823 milions d’euros.

La petita i mitjana empresa eix fonamental de l’economia catalana

El Cercle Català de Negocis revela que si bé és cert que el 2011 només exportaven el 9% de les PIME, aquest percentatge representava el 41% de la mitjana empresa i el 18% de les petites, de la qual cosa es pot concloure que són les microempreses, molt presents al país, les que no exporten. Entre altres coses perquè no tenen dimensió d’empresa ni estructura per fer-ho. En el sector industrial el 24% de les PIME exporta, xifra que arriba al 54% en el sector químic i al 39% en el del material de transport.

Foment del Treball Nacional, un altre poder fàctic que necessita una nova junta al servi de Catalunya i de la petita i mitjana emrpesa

Pel que fa a la posició pro-independència de les petites i mitjanes empreses, aquí sí que el CCN coincideix amb Foment, però no ho fa pel seu propi convenciment (és una associació d’empresaris sobiranistes) sinó que es basa en el resultat de les enquestes que PIMEC i CECOT van fer l’octubre de 2012. Segons aquelles enquestes, entre el 53 i el 67% de la PIME catalana estan a favor de l’Estat propi, mentre entre un 2 i un 12% volen continuar com fins ara.