dilluns, 12 d’agost del 2013

El govern britànic 'estudia seriosament' accions legals contra Espanya per la polèmica de Gibraltar

Dilluns  12.08.2013  14:56


El govern britànic diu que 'estudia seriosament' d'adoptar accions legals contra l'executiu espanyol pels controls a Gibraltar. Segons un portaveu del primer ministre britànic, David Cameron, el Regne Unit considera que l'augment dels controls són 'políticament motivats' i 'totalment desproporcionats'. 
Cameron se sent 'contariat' pel fet que el govern de Mariano Rajoy no hagi reduït els controls a Gibraltar aquest cap de setmana, tot i la petició expressa que va fer al president espanyol en la seva última conversa telefònica. 

El portaveu del primer ministre britànic insisteix que el reforç dels controls en el límit de Gibraltar és 'totalment desproporcionat' i hi veu 'motius polítics', per això ha demanat que se suspengui. 

Regne Unit: 'L'autodeterminació està per damunt de la integritat territorial'

Ahir un portaveu del Foreign Office va respondre amb contundència el govern espanyol sobre el tema de Gibraltar: 'Continuarem aplicant la nostra política tradicional pel que fa als territoris d'ultramar, on l'autodeterminació està per damunt de la integritat territorial.' En aquesta mateixa declaració, que té lectures més enllà de Gibraltar, el govern britànic també diu que el poble de Gibraltar ha votat de forma repetida a favor de continuar sota sobirania britànica.

La resposta arribava després de saber que Espanya es planteja portar el cas de Gibraltar a l'ONU. I que fins i tot ha sondat l'Argentina amb la possibilitat de portar conjuntament els casos de Gibraltar i les Malvines. L'Argentina és actualment membre del Consell de Seguretat de l'ONU.
Informació relacionada:

El Regne Unit envia l'armada a Gibraltar en ple conflicte amb Espanya
Cameron, contundent amb Rajoy arran de la tensió a Gibraltar
Espanya, forçada a rebaixar el to contra Gibraltar
Les provocacions espanyoles fan créixer la tensió amb Gibraltar
La federació espanyola de Rugbi impedeix l'ingrés de Gibraltar
Cameron renya Rajoy pels trets de la guàrdia civil en aigües de Gibraltar
La guàrdia civil dispara en aigües de Gibraltar i desferma un conflicte diplomàtic




http://www.vilaweb.cat/noticia/4138597/20130812/govern-britanic-estudia-seriosament-accions-legals-espanya-polemica-gibraltar.html