dilluns, 5 d’agost del 2013

Detingut a Múrcia el pederasta indultat per error al Marroc

Daniel Galván serà posat a disposició de l'Audiència Nacional

El rei Mohamed VI cessa el director general de presons

05/08/13 18:01 - Madrid / Rabat - Agències

El pederasta espanyol Daniel Galván Viña, en una imatge cedida pel diari ‘Al Massae' Foto: EFE / AL MASSAE.
La Policia Nacional espanyola ha detingut aquest dilluns a Múrcia el pederasta Daniel Galván, indultat per error al Marroc, segons han confirmat fonts del ministeri d'Interior a EFE.

Galván ha estat arrestat cinc minuts abans de dos quarts de sis de la tarda quan es trobava en un hotel de la capital murciana. Ara es troba detingut als calabossos de la policia i serà posat a disposició de l'Audiència Nacional en breu. La detenció s'ha produït en virtut d'una ordre de detenció tramitada via Interpol per les autoritats marroquines.

De fet, l'arrest ha passat mentre els ministres de Justícia de l'Estat espanyol i del Marroc mantenien una entrevista telefònica en la que s'han ofert tota la col·laboració per resoldre de la manera més ràpida l'afer del pederasta alliberat la setmana passada i al qual el rei Mohamed VI va decidir posteriorment revocar l'indult.

Daniel Galván va ser condemnat el 2011 a 30 anys de presó per abusar d'onze menors amb edats entre els 2 i els 14 anys. La pena va ser confirmada en apel·lació i en cassació, però el passat dimarts va sortir al carrer sense càrrec arran d'un indult col·lectiu a 48 presos espanyols.

Galván figurava en una llista que el govern espanyol demanava el trasllat de 33 reclusos a l'Estat, però no el seu l'alliberament, segons ha confirmat aquest dilluns l'ambaixador espanyol a Rabat, Alberto Navarro.

El diplomàtic ha explicat que el govern espanyol havia presentat al marroquí dues llistes, una amb peticions d'indult per a 15 presos i una altra per al trasllat de 33 reclusos a presons espanyoles. Però en algun moment les dues llistes es deurien barrejar perquè el monarca alauita va indultar els 48 presos sense excepció.

L'indult a Galván va provocar una onada de protestes al Marroc i el rei va decidir ahir diumenge revocar la mesura de gràcia. Un dia abans de prendre aquesta decisió, Mohamed VI va avançar que prendria mesures després d'identificar “el o els responsables d'aquesta negligència”. De moment, el monarca ha ordenat el cessament aquest dilluns el Delegat General d'Administració Penitenciària del Marroc, Hafez Benhachem.

Darrera actualització ( Dilluns, 5 d'agost del 2013 19:35 ) 


http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/668321-detingut-a-murcia-el-pederasta-indultat-per-error-al-marroc.html?piwik_campaign=rss&piwik_kwd=nacional&utm_source=rss&utm_medium=nacional&utm_campaign=rss&f=El+Punt+Avui