dilluns, 26 d’agost del 2013

C's: «CiU sap que el procés és il·legítim»

Matías Alonso veu criticable que CiU "consideri suficient que en la hipotètica consulta que pretenen convocar hi participi el 50% d'un cens a la carta que volen elaborar"

 

| Actualitzat el 26/08/2013 a les 14:30h


El secretari general i portaveu de C's, Matías Alonso. Foto: Jordi Bataller.


"Amb un 50% de participació n'hi ha prou per validar la consulta", assegurava aquest diumenge el secretari d'Organització i virtual número dos de CDC, Josep Rull. Avui, el secretari general i portaveu de Ciutadans (C's), Matías Alonso, ho ha criticat durament, retraient que CiU "consideri suficient que en la hipotètica consulta que pretenen convocar hi participi el 50% d'un cens a la carta que volen elaborar". Per a Alonso, "els dirigents de CiU saben que el procés és il·legítim i que no tenen el suport suficient en tots els àmbits, i per aquest motiu els separatistes estan ultimant una Llei de Consultes a mesura i 'més enllà del que diguin les lleis espanyoles i la jurisprudència internacional', en paraules de Rull".

"Per CiU la majoria és vàlida si és 'la seva majoria'" però "pels qui som respectuosos amb les institucions i el marc de l'Estat de Dret aquest intent de ruptura unilateral té un altre nom, i no té res a veure amb l'exercici de la democràcia”, ha assegurat Alonso.

"CiU sap que està lluny de comptar amb un suport majoritari al seu procés per dividir els catalans i separar Catalunya de la resta d'Espanya", ha conclòs.