dimarts, 20 d’agost del 2013

Brussel·les investigarà els blocs de formigó llançats al mar per Gibraltar

La Comissió Europea examinarà si aquesta pràctica pot tenir un impacte negatiu a l'entorn submarí

L'executiu comunitari també vigilarà el contraban de tabac i blanqueig de capitals al Penyal

20/08/13 14:37 - brussel·les - Europa press


Imatge de Penyal de Gibraltar Foto: REUTERS.
La Comissió Europea examinarà la disputa oberta pel llançament de blocs de formigó al mar per Gibraltar, tal i com va demanar l'executiu de Mariano Rajoy. La investigació es farà des dels serveis comunitaris de Medi Ambient per avaluar si aquesta pràctica pot tenir un impacte negatiu a l'entorn submarí.

El portaveu de l'executiu comunitari, Olivier Bailly, ha indicat que Brussel·les va rebre una “queixa formal” del ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, sobre aquest assumpte el passat 31 de juliol, pel que ha decidit demanar explicacions al Regne Unit.

Si l'executiu comunitari no dóna per bones les informacions remeses pels britànics en les pròximes setmanes, podria decidir iniciar un expedient sancionador.

A més, Brussel·les ha estès la missió que preveia enviar a la frontera amb Gibraltar per examinar els controls realitzats per les autoritats espanyoles en el pas de la frontera, i ara ha inclòs la petició del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i vigilarà també el contraban de tabac i el blanqueig de capitals al Penyal, tal i com el cap de l'Executiu va demanar ahir al president de la Comissió Europea José Manuel Durão Barroso.

La data de la missió no ha estat encara determinada, ha afegit el portaveu, perquè correspon a les autoritats dels dos estats membre establir les condicions de les mateixes.

Brussel·les, tot i això, confia que sigui com més aviat millor i apunta que podria avançar-se respecte al calendari inicialment previst de mitjan setembre.

Darrera actualització ( Dimarts, 20 d'agost del 2013 14:38 ) 


http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/671447-brusselmles-investigara-els-blocs-de-formigo-llancats-al-mar-per-gibraltar.html?piwik_campaign=rss&piwik_kwd=nacional&utm_source=rss&utm_medium=nacional&utm_campaign=rss&f=El+Punt+Avui