dimecres, 24 de juliol del 2013

'The Independent' sobre els insults de Gafo als catalans: "El mal ja està fet"

dret a decidir

 

El diari britànic es fa ressò del missatge de l'exdirectiu de la Marca Espanya i el titlla d'"insultant"


Lluís Goñalons

Portada d'avui del 'The independent'
El 'cas Gafo' segueix agafant volada internacional. Fa dos dies, el setmanari alemany Focus ja es va fer ressò de la desqüalificació del diplomàtic Juan Carlos Gafo Acevedo contra els catalans. Ara ha estat el torn del diari britànic 'The Independent', que ha qualificat les paraules d'"insultants" i creu, a més, que les disculpes posteriors al rampell del diplomàtic espanyol són irremeiables, ja que "el mal ja està fet".

'The Independent' ha dedicat mitja plana de la seva versió en paper a criticar les paraules de l'exdirectiu de la Marca Espanya. El rotatiu ha titulat l'article que relata el fet de manera suggerent: "Un relacions públiques del govern, desposseït del càrrec per atacar els catalans".

A l'article s'explica que Gafo va escriure un "missatge insultant" acte seguit que els catalans presents a l'acte innaugural dels mundials de natació de Barcelona escridessessin l'himne espanyol. El diari també relata com el ministre d'Afers exteriors, José Manuel García-Margallo, va demanar al diplomàtic que plegués.

Disculpes de Monteros

Mentrestant, l'alt comissionat per a la Marca Espanya, Carlos Espinosa de los Monteros, s'ha disculpat avui a Barcelona davant els catalans pel tuit enviat per l'exdirector adjunt de Marca Espanya, Juan Carlos Gafo, en què assegurava: "Catalans de merda. No es mereixen res".



http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/07/_the_independent_sobre_els_insults_de_gafo_el_mal_ja_esta_fet_95278.php