dimecres, 17 de juliol del 2013

Si no hi ha Catalunya 2014, no hi pot haver Madrid 2020

Demà es presenta la campanya promoguda per diverses organitzacions per tal de forçar el govern espanyol a acceptar la consulta per la independència


Demà a les 10 del matí es presentarà al Col·legi de Periodistes de Catalunya la campanya “Si no hi ha Catalunya 2014, no pot haver-hi Madrid 2020. Aquesta iniciativa ha nascut de la mà de diverses organitzacions independentistes com poden ser Catalunya Acció, PDD, Comissió per la Dignitat, Ara o Mai entre d'altres amb l'objectiu de forçar al govern perquè admeti la consulta per la independència que Catalunya vol realitzar al 2014. Per complir el seu objectiu, l'organització treballarà per fer veure al Comitè Olímpic Internacional, que la capital d'un Estat que nega els drets democràtics i nacionals dels catalans no pot acollir uns Jocs Olímpics.

Si no hi ha Catalunya 2014, no hi pot haver Madrid 2020” és el nom de la campanya que presentaran demà a les 10 del matí al Col·legi de Periodistes de Catalunya un conjunt d'associacions independentistes catalanes. Amb aquesta campanya, les organitzacions que en formen part, com són ara PDD, Catalunya Acció, l Comissió per la Dignitat, o Ara o Mai, intentaran convèncer al Comitè Olímpic Internacional que és impermissible que un Estat com l'Espanyol, que nega drets socials i nacionals als seus ciutadans esdevingui l'amfitrió d'un esdeveniment tant important i de fraternitat universal com són els JOCS Olímpics.
 
A la presentació de demà hi intervindran Josep M. Vall, representant de la Fundació Francesc Macià; Carme Teixidó, en nom de Ara o Mai; i Santiago Espot, membre de Catalunya Acció, que proporcionaran informació més específica de la campanya com de les activitats previstes.
 
D'aquesta manera, la campanya “Si no hi ha Catalunya 2014, no hi pot haver Madrid 2020” ha de forçar al govern espanyol a acceptar la consulta catalana, ja que el dret a l'autodeterminació és un dret de tots els pobles, i cal que tota la ciutadania pugui exercir-lo.
 
Espanya porta més de 300 anys oprimint la llibertat Catalana, i amb aquesta campanya es pretén que el conjunt de les institucions internacionals entenguin el conflicte entre Catalunya i Espanya, i l'afany de llibertat del poble català. Per altra banda, també es vol fer entendre a l'Estat Espanyol que no es pot posar en contra de la voluntat d'un poble, i que la població catalana continuarà lluitant per esdevenir un país lliure.