dissabte, 20 de juliol del 2013

Rajoy defensa més transparència, però a la Unió Europea

El president espanyol, de visita a Palma, torna a evitar parlar del cas Bárcenas i reclama reformes a la UE per reforçar-ne la legitimitat


El president espanyol, Mariano Rajoy, ha tornat a evitar fer qualsevol referència al cas Bárcenas en la visita que ha fet a Palma, on ha inaugurat una reunió informal de 16 ministres d'Afers Exteriors de la Unió Europea (UE). El cap de l'executiu no ha fet declaracions als mitjans i s'ha limitat a pronunciar un breu discurs centrat en la necessitat de fer noves reformes a la Unió. Les reformes, ha dit, haurien de ser per reforçar la unió econòmica i monetària, per millorar la capacitat d'acció de la UE, i per consolidar la legitimitat de les seves institucions.

Rajoy ha defensat la unió bancària i ha dit que la certificació de la situació dels bancs ha de dependre de les seves xifres i no del país on són. També ha reclamat mecanismes per fer possible la requalificació directa dels bancs, ha defensat la unió fiscal per donar seguretat i ha advertit que Europa és l'única regió mundial que no creix i que només això ja hauria de provocar una reflexió. A més, ha apostat per impulsar la creació d'ocupació de qualitat per als joves i l'estimulació del teixit empresarial.

Sobre el paper internacional de la Unió, Rajoy ha considerat que cal reforçar-lo de manera que la UE sigui un veritable actor global i no un mer espectador dels canvis del món. També ha proposat mecanismes per millorar l'eficiència de les institucions europees. En aquest sentit ha apuntat que la Comissió Europea hauria de ser un òrgan executiu i més petit, que el Parlament Europeu hauria de ser qui elegís el president de la Comissió. Tot això hauria d'ajudar a millorar la democràcia de la Unió, frenar l'euroscepticisme i el populisme i donar-hi més legitimitat.



http://www.ara.cat/politica/Rajoy-torna-evitar-parlar-Barcenas_0_958704380.html