dimecres, 31 de juliol del 2013

Navarro, Camacho i Junqueras no es presenten a la compareixença de Mas

Debat al Parlament

El president nega tracte de favor a l'empresa Ferrovial, i emplaça l'oposició a presentar una moció de censura si volen que plegui


Lluís Bou
El portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena
Ni el primer secretari del PSC, Pere Navarro, ni la presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho, ni tampoc el president d'ERC, Oriol Junqueras, s'han presentat avui al Parlament, a la compareixença que ha fet el president Artur Mas sobre el suposat finançament irregular de CDC. L'absència dels tres dirigents polítics ha sorprès en medis parlamentaris, perquè aquests partits són els que van impulsar precisament la compareixença, al costat d'ICV.

L'absència de Navarro coincideix amb el fet que ell es nega a comparèixer per donar explicacions per la possible implicació del PSC en l'espionatge a Camacho al restaurant la Camarga. La de Camacho també té relació amb aquest afer, ja que es diu que en el dinar amb l'exnòvia de Jordi Pujol Ferrusola va dir que tenia un fiscal de confiança. La decisió de Junqueras de no assistir al Parlament, en canvi, obeeix al fet que és el soci de Mas, i no ha volgut interpel·lar-lo amb to acusatori. En representació dels tres partits han intervingut Maurici Lucena, Enric Millo i Marta Rovira.

Mas s'ha compromès a retornar "fins l'últim cèntim" si es demostra que CDC es va lucrar il·legalment en l'anomenat cas Palau. Mas ha rebatut les acusacions de presumpte finançament irregular de CDC, a través de presumptes comissions il·legals cobrades de la constructora Ferrovial, a través del Palau de la Música, per l'adjudicació d'obra pública. Ha negat qualsevol "tracte de favor" a aquesta empresa, i ha recordat que el govern de Pasqual Maragall va fer una auditoria de totes les adjudicacions dels governs Pujol.

En la rèplica, Mas ha emplaçat l'oposició a presentar una moció de censura si volen que plegui.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/07/navarro_camacho_i_junqueras_no_es_presenten_a_la_compareixenca_de_mas_95367.php