dimecres, 17 de juliol del 2013

Mas: «Senyora Camacho, mal que els pesi, continuarem amb l'acció exterior»

Defensa l'actuació desacomplexada de la Generalitat més enllà de les fronteres autonòmiques i ressalta que l'economia del país ven un 40% a l'exterior

"És el camí", afirma

, Parlament | Actualitzat el 17/07/2013 a les 11:55h


Mas, en una sessió de control del Parlament. Foto: QS/ND


El Govern de la Generalitat de Catalunya està decidit a continuar tenint una presència al món desacomplexada. Si, ahir, el consell executiu va aprovar un nou pla d'acció per a les delegacions, avui el president Artur Mas s'ha mostrat contundent a l'hora de defensar l'acció de la diplomàcia catalana. "Mal que els pesi, senyora Sánchez-Camacho, la continuarem, l'acció exterior", ha engaltat a la líder del PP Català (PPC), que li havia retret la despesa que suposa. "Si no fos per Catalunya que tira del carro exterior, malament els aniria", ha reblat.

Mas també ha fet una valoració del tot positiva del seu viatge a Brasil, assegurant que l'objectiu del Govern és "ajudar a internacionalitzar l'economia catalana a fons en allò que es pugui". Segons Mas, "aquest és l'únic camí que tenim per assegurar una recuperació de l'economia catalana", exhibint la dada que les empreses del país actualment exporten un 40% de la seva producció, quan fa deu anys exportaven només un 28%. Les vendes a l'Estat espanyol, ha apuntat, també han caigut del 39% de fa anys al 34% actual.

Posant Holanda i Àustria com a referents de països petits amb una economia altament enfocada a l'exportació, ha assegurat: "És evident que la internacionalització la fan les empreses, els professionals i els treballadors, i estem intentant donar suport a tot aquest procés."

En els propers mesos, és previst que Mas viatgi a l'Índia, Israel i la Xina, i que les delegacions de la Generalitat a l'exterior passin a relacionar-se també amb Suïssa, Irlanda, Àustria i Mèxic, així com amb tots els organismes internacionals presents en aquests països, com la seu europea de l'ONU o el Comitè Olímpic Internacional (COI).