dilluns, 22 de juliol del 2013

La selecció catalana fa un pas endavant

El secretari General de l’Esport, Ivan Tibau, rep a la Selecció Catalana de Futbol Sala (Futsal) disputarà oficialment els World Games a Colòmbia.


El secretari General de l'Esport, Ivan Tibau, ha rebut aquest migdia a la Selecció Catalana de Futbol Sala, incloent jugadors, tècnics i dirigents, que tindrà l'oportunitat de participar en els World Games que es celebren a finals de juliol a la ciutat de Cali, Colòmbia. En aquesta recepció el secretari General de l'Esport ha remarcat la gran importància de la participació catalana en els World Games, i el gran pas que suposa per la trajectòria de l'esport català. D'aquesta manera, Catalunya particip als Word Games com un país més dels 120 que hi participen, avalat pel Comitè Olímpic Internacional, i jugarà per sorteig en el grup A, on també hi participaran Brasil Austràlia i Colòmbia.


Selecció Catalana de Futbol Sala
Els jugadors, tècnics i dirigents de la Federació Catalana de Futbol Sala i el seu president, Jordi Eduardo, han assistit avui a la recepció per part del secretari General e l'Esport, Iban Tibau. En l'acte, el president de la Federació ha volgut remarcar la importància d'aquests World Games, ja que serà la primera vegada que la selecció catalana podrà prendre part d'aquesta competició en àmbit mundial, i a més a més, ho farà avalada pel Comitè Olímpic Internacional.

En aquesta edició dels World Games hi participaran 4.000 atletes de 120 països i de 31 disciplines. Catalunya jugarà per sorteig en el grup A, i ho farà contra contra Brasil, Austràlia i Colòmbia. El capità de la selecció catalana, Ivan Mateo, està convençut que tot i ser un grup molt fort estan preparats per fer un bon paper “Som un equip renovat però formem un gran grup. Intentarem fer un bon paper”, ha afirmat el capità.

Ivan Tibau, ha assegurat que “la presència catalana a Colòmbia crearà un precedent important en el camí constant i sense fre d’internacionalitzar l’esport català. S'ha dirigit als esportistes afirmant que competir a l'estranger comporta “la responsabilitat de projectar Catalunya i el nostre potencial esportiu a nivell internacional”. L’Associació Internacional dels Jocs Mundials (IWGA) agrupa 33 federacions internacionals, entre les quals es troba l’Associació Mundial de Futsal, a la qual està adherida oficialment la Federació Catalana de Futbol Sala des de l’any 2006.