diumenge, 7 de juliol del 2013

"ERC ja hauria proclamat la independència"

Junqueras demana una consulta "pròxima i amb pregunta clara perquè la resposta sigui explícita"



Junqueras, durant el discurs


 
El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha manifestat que "si depengués de nosaltres, ja hauríem proclamat la independència" i ha demanat que la consulta d'autodeterminació de Catalunya tingui "data pròxima i pregunta clara, perquè la resposta sigui explícita".

Durant la cloenda de la Conferència Nacional per la República Catalana, el líder republicà ha apuntat que les formacions parlamentàries "hem de decidir si ens barallem per un tros de salvavides o si ens salvem plegats".

En aquest sentit, ha assenyalat que "hem de salvar el país, fer-lo millor. Si no queda cap més remei, ho farem sols i de la millor manera que sapiguem. Però hi volem tothom". "ERC no vol eleccions anticipades. El país no les necessita. Al Parlament hi ha majoria suficent per fer les coses que necessitem", ha afegit.

Junqueras ha dit que "no salvarem cap sector en concret si no salvem el conjunt del país i de la nostra societat. Hem de fer un discurs per a tots, volem ser un partit de majories" i ha lamentat que "tenim 3.600 milions d'euros menys que l'any passat".

El president de la formació republicana ha apuntat que "el problema no és que els diners no existeixen" i ha denunciat que "ens priven dels nostres recursos per malgastar-los". 

Oriol Junqueras ha indicat que "és molt important tenir clar quines prioritats establirem per sortir de la crisi" i ha proposat "rebaixar un tram de l'IRPF, almenys en les rendes baixes" perquè "tot això anirà destinat al consum, ajudarà a reactivar l'economia".

Finalment, creu que Catalunya ha de ser capaç "d'atreure importacions d'Asia", ja que creu que "la nostra capacitat d'integrar-nos al món, ens salvarà".