divendres, 19 de juliol del 2013

Els darrers campionats sense la selecció catalana #BCN2013

400 persones omplen la sala d’actes de l’INEFC per assistir a la presentació del Col•lectiu “La Natació Catalana per la Independència”


Aquesta associació, formada per persones del món de la natació, del waterpolo, de la sincronitzada, dels salts, d’aigües obertes i de màsters té el suport de l’Assemblea Nacional Catalana i de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes. Avui han reivindicat la necessitat de l’estat propi perquè la natació catalana pugui tenir el reconeixement que mereix. El col·lectiu compta amb noms coneguts i molt reconeguts dins la natació catalana, amb més de 40 olímpics, diversos mundialistes, campions d’Espanya i de Catalunya, tècnics, àrbitres internacionals i directius. Fins al moment, ja som més de 740 persones relacionades amb la natació, de totes les disciplines. A més, el col·lectiu anima la gent d’altres esports que vulgui fer un pas endavant com el de la natació a no tenir por i recorda que de motius per reivindicar la independència de Catalunya n’hi ha molts. 
Voluntat per tal que els esportistes catalans puguin participar defensant la selecció catalana


La natació catalana per la independència
 L’acte ha estat conduït pel periodista de TV3 Àlex Castells, i ha comptat amb la intervenció d’alguns dels adherits més destacats. Ha llegit el manifest del col·lectiu Santi Esteva (nedador olímpic del 1968 al 1976) i també han estat presents a la taula Nani Guiu (entrenador de l'equip femení de waterpolo del CN Sabadell, actual campió d'Europa), Sergi Pedrerol (waterpolista, olímpic a Barcelona, Atlanta, Sidney i Atenes), Toni Codina (nedador olímpic a Tòquio 1964 i entrenador olímpic a Moscou 1980), Elisenda Pérez (nedadora olímpica a Barcelona 1992 i campiona dels Jocs del Mediterrani d’Atenes 1991), Jaume Moliner (àrbitre de waterpolo internacional, olímpic a Pequín 2008), Montse Ferraro (saltadora, campiona de Catalunya i d’Espanya) i Joan Masriera (director esportiu del CN Mataró).

Que mai més ens robin allò que hem guanyat com a catalans

El col·lectiu seguirà treballant fins el dia de la independència de Catalunya. Per això, durant el Mundial participaran a l’espai que el Consell Català de l’Esport tindrà al village, on difondran  els  objectius i vendran material relacionat amb la natació. A més, han convocat una cadena humana que tindrà lloc el 28 de juliol a les 20h, a l'Avinguda de l'Estadi davant les piscines Bernat Picornell. D’aquesta manera es pretén fer més visible la reivindicació del col·lectiu, coincidint amb el primer dia de les finals de natació, la fase final de waterpolo i l'últim dia de les finals de salts.

Seria desitjable que els jocs del mediterrani de Tarragona 2017, els esportistes catalans ho poguessin fer com a catalans

Paguem per aquests jocs, Espanya retira bona part dels seus compromisos i els catalans hem d’amagar la nostra bandera? És hora de lluitar perquè els catalans no perdin allò que guanyen  com a catalans. La bandera dels Jocs del Mediterrani 2017 ja oneja a Tarragona. L'acte simbòlic d'hissar la bandera ha reunit nombroses autoritats, entitats, empreses, clubs esportius i ciutadania en general aquest dijous al vespre a l'amfiteatre romà. Deu joves esportistes han portat la bandera des de l'arena de l'amfiteatre fins als jardins del monument, a la part superior, on ha tingut lloc la hissada de la bandera i els parlaments de les autoritats. El conseller de Presidència, Francesc Homs, ha presidit aquest acte de benvinguda a la bandera dels Jocs que ha volgut escenificar el compte enrere per a l'esdeveniment esportiu. Queden tres anys, onze mesos i sis dies perquè Tarragona aculli els Jocs Mediterranis i encara haurem de participar com a espanyols? Prou de ser cornuts i pagar el beure.


http://directe.cat/309222