dijous, 11 de juliol del 2013

El militars adverteixen que Catalunya és «tierra naturalmente española»

El coronel-director de l'Acadèmia de Talarn arrenca els aplaudiments en el lliurament dels despatxos dels suboficials de l'Exèrcit de Terra de la 38a. promoció, amb 22 catalans

, Talarn | Actualitzat el 11/07/2013 a les 17:00h


Alguns dels suboficials de l'exèrcit espanyol que avui han rebut els diplomes. Foto: Jordi Borràs/Nació Digital.



"En estas tierras tan profundamente catalanas y, por tanto, tan naturalmente españolas...". Una frase del coronel Luis Castuera, director de l'Acadèmia de Suboficials de Talarn (el Pallars Jussà) que ha arrencat l'única ovació en la cerimònia del lliurament dels 450 despatxos de la 38a. promoció celebrada aquest matí. Una ovació i una frase dirigida amb tota la intenció cap el procés sobiranista que viu Catalunya.

La litúrgia purament militar, i sense cap membre de la família reial espanyola, ha servit al ministre de Defensa espanyol, Pedró Morenés, per garantir la continuïtat de Talarn "en aquesta part tan entranyable d'Espanya".

A l'acte de lliurament dels despatxos, a més del ministre i del Jefe del Estado Mayor, Jaime Domínguez Buj, també hi ha assistit la vice-presidenta del Govern, Joana Ortega, l'alcalde de Talarn, Lluís Oliva, la delegada del govern espanyol, María de los Llanos de Luna, i la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, una presència que ha sorprès als mateixos militars que dirigien el protocol de l'acte.  

"Allà on hagin militars , de la Division Azul  no pot faltar llanos de luna la bocaxoxo i C & A