dimecres, 10 de juliol del 2013

El jutge crida a declarar Pedro J. Ramírez i Bárcenas

Pablo Ruz els cita davant la nova documentació apareguda sobre la suposada comptabilitat B del PP

EL magistrat també demana un informe sobre la salut de l'extresorer del PP Álvaro Lapuerta

10/07/13 18:12 - MADRID - ACN

Bárcenas, després de testificar pel cas Güertel Foto: REUTERS.
El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha fet pública una providència on crida a declarar el director del diari El Mundo, Pedro J. Ramírez en qualitat de testimoni aquest mateix dijous 11 de juliol, així com l'extresorer del PP, Luís Bárcenas, com a imputat, el dia 15. Ruz vol aclarir la procedència i validesa dels dos fulls de la suposada comptabilitat B del PP que Pedro J. Ramírez va lliurar a l'Audiència Nacional abans de publicar la documentació al seu diari. A més, demana un informe sobre l'estat de salut del també extresorer del PP Álvaro Lapuerta –imputat per l'Audiència Nacional– per si pot prestar declaració.

A la seva interlocutòria el jutge explica que la documentació lliurada pel director d'El Mundo, que inclou suposats pagaments irregulars al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, quan aquest era ministre del govern de José María Aznar, ha quedat sota custòdia del Secretari Judicial. A més, cita en “qualitat de testimoni” a Pedro J. Ramírez aquest dijous a les 11.30 del matí per “prestar declaració sobre els fets posats de manifest als escrits presentats”.

També ordena la declaració com a imputat de Luis Bárcenas el 15 de juliol a les 10.30 del matí “assistit per un lletrat”. D'aquesta manera reclama a Bárcenas que es busqui assistència després que els seus dos advocats l'han abandonat aquesta setmana per divergències respecte a l'estratègia a seguir.

El jutge també planteja la possibilitat de cridar a declarar al predecessor de Bárcenas com a tresorer del PP, Álvaro Lapuerta, malgrat que en aquesta ocasió demana primer un informe a l'Institut de Medicina Legal de l'Audiència Nacional sobre “l'estat de salut que manté actualment l'imputat” per si se li pot prendre declaració.

Darrera actualització ( Dimecres, 10 de juliol del 2013 18:16 ) 

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/661911-el-jutge-crida-a-declarar-pedro-j-ramirez-i-barcenas.html