dijous, 4 de juliol del 2013

Dues cares en la política de MAS.

 Dimecres, 3.7.2013. 00:15 h




Quín problema sembla tenir ara el Sr. MAS per negar-se a tramitar també davant els Organismes Internacionals i Europeus una còpia oficial de la carta de sol·licitud de diàleg i Referèndum que enviarà a RAJOY?  Segons la ja sabuda  tàctica política de MAS, quant a la seva pretensió de internacionalitzar el conflicte amb Espanya, el lliurement d´aquesta còpia a les autoritats europees hauria de ser un tràmit peremptori i obligat al que no hauria de negar-se a donar compliment, talment com se li exigeix des d´ERC.
A falta d´una explicació lògica i convincent que justifiqui aquesta negativa, sembla prou evident que aquest rebuig de MAS es fonamentaria en que de fer-ho s´evidenciaria a Europa la més que prevista negativa de Rajoy a acceptar qualsevol punt d´aquesta carta, quedant així palesa la negativa d´Espanya a qualsevol negociació i a atendre els drets democràtics fonamentals de Catalunya i els catalans.

S´ha de pensar, doncs, que la negativa a tramitar aquesta còpia  obeeix a una voluntat de  protegir i emmascarar, davant els Organismes Internacionals i Europeus, la posició prohibicionista i antidemocràtica que el govern d´Espanya manté amb Catalunya? Davant la flagrant incongruència de procediment que aquesta negativa de MAS representa, sembla prudent que s´hagi de considerar si realment existeix un pacte secret col·laboracionista entre MAS y RAJOY al respecte. Seria tant greu no considerar aquesta plausible possibilitat com que s´estigués produint.

S´ha de qüestionar la veracitat de les paraules de MAS quan diu voler internacionalitzar el conflicte amb Espanya? Sembla que sí. De forma similar sembla que s´ha de qüestionar també la veracitat de les seves declaracions quan manifesta voler esgotar totes les vies de diàleg amb RAJOY malgrat pensar que mai atendrà les demandes de Catalunya però que és un procediment indispensable,-deia-, per vestir-nos de proves i raons suficients davant Europa i el món ja que això justificarà fer el camí Sobiranista al marge de la legalitat espanyola.
Manifesta el President MAS, amb paraules, el contrari del que expressen els seus fets?  Això és més que evident. S´ha de creure llavors que enganya la ciutadania?  Evidentment que aquesta negativa  pot considerar-se com una prova de que existeix engany.

S´ha de creure, doncs, que MAS i RAJOY mantenen un pacte secret de mutu ajut polític i personal que trairia el Poble Català i el seu Procés cap a la Independència?  -Igualment seria molt recomanable valorar si existeix aquesta possibilitat-. S´han produït fets molt significatius que apunten en aquesta direcció: Recentment els mitjans ja varen descobrir una reunió secreta MAS-RAJOY de la que MAS i HOMS, amb un considerable grau de cinisme, havien estat negant sistemàticament  que s´hagués produït. Passats uns dies i davant l´evidència de la mentida, MAS es va veure obligat a reconèixer tal reunió secreta.

S´ha de creure que la política general de MAS te una vessant oculta?

 i que juga a dos bandes amb Catalunya i amb Espanya a esquenes i detriment de Catalunya i els catalans? Evidentment que s´ha d’avaluar seriosament  aquesta possibilitat, igualment dic que seria tant greu no fer-ho com que s´estigués produint.

El President genera continues desconfiances i d´això ningú n´és més responsable que ell mateix.

De moment, el Sr. MAS hauria d´explicar a la ciutadania, de forma clara i concreta, el perquè ara no vol que la comunitat internacional i els Estaments Europeus tinguin constància de que Catalunya demana oficialment al govern espanyol permís per convocar un Referèndum i iniciar negociacions de secessió. Que  expliqui aquesta manifesta contradicció entre manifestar seguir una política de internacionalització del conflicte de Catalunya amb Espanya i tot seguit negar-se a fer-ho. Te l´obligació política i moral de donar una explicació, encara que sigui per guardar les aparences.


http://indirecte.cat/10396