dilluns, 15 de juliol del 2013

Davant la crisi d’Espanya, la millor resposta el dret a decidir

Bárcenas confessa, Rajoy continua mut, Espanya es desfà. Cal accelerar el procés cap a l’estat propi


Aquest matí l'extresorer del Partit Popular, Luís Bárcenas, des de fa dies acusat per presumpta corrupció i empresonat per decisió de l'Audiència Nacional, ha declarat avui altra vegada davant del jutge Ruz. En les declaracions d'aquest matí, Bárcenas ha admès ser l'autor dels manuscrits on hi apareix la comptabilitat amagada del PP, i ha entregat un pen drive amb documentació diversa al jutge,tal hi com assegura l'advocat de l'Observatori Desc. Per altra banda, en les seves declaracions, Bàrcenas també ha parlat de la coneixença dels sobresous per part de Cospedal, i ha declarat que en moltes situacions ell actuava seguint les indicacions del seu predecessor, Álvaro La Puerta. Amb les seves declaracions, l'extresorer del PP ha admès també l'existència de pagaments en efectiu a Rajoy i Cospedal durant el 2008, 2009, i 2010.

Bárcenas admet pagaments en efectiu a Rajoy i Cospedal

Luís Bárcenas
Luís Bárcenas, extresorer del Partit Popular, ha declarat avui per quarta vegada davant del jutge de l'Audiència Nacional. En les declaracions d'avui, Bárcenas ha admès ser l'autor dels manuscrits sobre la compatibilitat B dels populars i ha afirmat l'existència de pagaments en efectiu realitzats els anys 2008, 2009 i 2010 a Rajoy i Cospedal. Per altra banda, Bárcenas ha entregat també un “pen drive” amb documentació diversa al jutge Ruz, amb la que es podran conèixer més detalls sobre el cas, i altres possibles implicats.

Respecte totes aquestes novetats, el líder del PP i president del govern espanyol, Mariano Rajoy, continua mut, o el que és el mateix, continua llençant pilotes fora. Tot i que durant aquest cap de setmana s'han fet públiques diverses informacions relacionen Rajoy amb el cas Bárcenas, ell continua sense dir paraula, ni desmentint el que s'ha fet públic darrerament.

Espanya continua callada, però Catalunya no pot seguir el seu exemple.

El govern espanyol s'està desfent, en un dels casos de corrupció més greus que s'ha vist en els últims anys, i no hi ha cap valent que surti a donar explicacions, ni aclarir el que està passant. El president del govern, continua mut, i la resta intenten salvar la integritat d'Espanya.
Catalunya no pot seguir l'exemple espanyol, ni continuar callada com s'està fent des del govern central. Cal plantar cara a aquesta crisi espanyola, que deixa de ser només econòmica, i que es converteix en una crisi també de valors.
No podem continuar formant part d'un país on la corrupció preval per sobre dels drets de les persones, i on el més vulnerables acabant pagant les bestieses dels qui tenen el poder. És l'hora de marxar, i crear un país nou, realment democràtic i molt més transparent. On es garanteixi la igualtat d'oportunitats, i el govern reti comptes sovint. On s'eviti la corrupció i aquesta estigui penalitzada com es mereix.

Cal accelerar el procés de independència

Cal una resposta ferma i contundent de tota la classe política catalana, cada dia és més necessari que Catalunya es desentengui de l'estat espanyol, d'aquest país de pandereta on tothom continua igual després d'un cas de corrupció com aquest.
Així doncs, és el moment d'accelerar el camí cap a la independència, deixar enrere aquesta etapa amb l'Estat Espanyol, i avançar endavant per construir un nou país.
En aquest sentit, Esquerra Republicana ha afirmat avui a De Gispert, que tenim més pressa que mai, i que ara és l'hora d'avançar amb fermesa cap a l'alliberament nacional.
Per altra banda, ICV-EUiA també aposten per un posicionament conjunt des de les forces catalanes, i demanen una coalició en la que totes les forces catalanistes al Congrés s'uneixen per presentar una moció de censura contra Rajoy i el seu equip, després de conèixer les relacions del president del govern espanyol amb el cas Bárcenas.