dimecres, 24 de juliol del 2013

Catalunya Nord espera contribuir a la Via Catalana amb més de mil assistents

Avui també es presenta el tram de la cadena al País Valencià


Els organitzadors de la Via Catalana a Catalunya Nord.
Catalunya Nord també vol tenir un paper important l'11 de setembre. Entitats catalanistes del Rosselló i el Vallespir treballen per fer-se ressò dels actes previstos per la diada i contribuir  a la Via Catalana per la independència amb més de mil assistents. Si s'assoleix aquest xifra, els organitzadors esperen superar els límits del municipi del Pertús, on s'ajuntaran les dues bandes de la cadena, i demostrar que el sentiment catalanista 'també existeix al nord'.

Amb tot, Hervé Pi, un dels impulsors de la iniciativa, ha dit que no serà fàcil tenint en compte que a l'11 de setembre no serà festiu a Catalunya Nord.

L’assemblea territoral nord-catalana de l’ANC ho ha explicat en un acte a les onze del matí al Casal de Perpinyà, per explicar com funcionarà la multitudinària cadena i per detallar com serà el ramal de Catalunya Nord.

Ignasi Termes, de l’ANC, ha explicat el com i el perquè d’aquesta cadena, mentre que Francesc Bitlloch i Hervé Pi, de la territorial nord-catalana, hi han presentat els trams del nord, car es vol allargar més enllà del Pertús.

A final de la conferència de premsa s'ha connectat amb Vinaròs (Baix Maestrat), on Marcel Guiu, de l'ANC de les terres de l'Ebre, un representant d'ACPV i Toni Infante expliquen avui mateix la motivació del ramal valencià de la Via Catalana.



http://www.vilaweb.cat/noticia/4135633/20130724/catalunya-nord-espera-contribuir-mil-persones-via-catalana-independencia.html