dijous, 4 de juliol del 2013

Cardedeu fa la primera prova de cadena humana per a la Independència

dret a decidir

L'ANC obre el procés d'inscripció per organitzar l'acte multitudinari de la propera Diada

 

 




Mar Sabé
El municipi de Cardedeu, del Vallès Oriental, va fer aquest diumenge una prova pilot per preparar-se per la Cadena Humana a favor de la independència que ha organitzat l’Associació Nacional Catalana (ANC). El proper 11 de Setembre, es preveu que centenars de milers de catalans s’agafin de les mans per manifestar la voluntat catalana d’apostar per l'Estat propi.

Unes 800 persones, quan n’hi havia convocades només la meitat, es van aplegar al llarg de la carretera principal fins arribar a la carretera de Dosrius. L’ANC de Cardedeu, organitzadora de la convocatòria, es va mostrar molt satisfeta de l’assistència, “ja que és difícil mobilitzar la gent un diumenge a la tarda”.

L’acte es va dur a terme coincidint amb la hissada d’una estelada al municipi. La jornada festiva també va estar acompanyada pels gegants del poble, els trabucaires, i l’organització va llegir un manifest sobre el significat i origen de la bandera independentista. Es va clausurar amb 'El Cant dels Segadors'.

Organització per la mobilització

Avui mateix, l’ANC ha obert el període d’inscripcions per a totes aquelles persones que vulguin formar part de la ‘Via Catalana cap a la Independència’, la cadena humana que intentarà travessar el país la propera Diada.

L’organització diu que “hi ha un aspecte logístic que cal complir per tal que la cadena humana per la independència sigui un èxit i recorri de manera ininterrompuda el país”, i és per això que demanen que tothom que hi estigui interessat s’inscrigui mitjançant el següent enllaç