dilluns, 10 de juny del 2013

Wert amenaça: "Catalunya pagarà el castellà fins l’últim euro"

El ministre critica que el llenguatge “bel•licista del senyor Mas és el més impropi per parlar d'educació”

Nerea Rodríguez
El ministre Wertgonya en una intervenció al Congrés dels Diputats.
El ministre d’Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, ha amenaçat avui Catalunya assegurant que la Generalitat “pagarà fins l’últim euro” del cost d’escolaritzar en un centre privat als alumnes que vulguin estudiar en castellà. En aquest sentit, el ministre es queixa que a “Espanya hi ha sis comunitats autònomes amb llengua cooficial, i a l’única que li afecta aquest aspecte de la Lomce és a Catalunya; en totes les altres, el sistema garanteix aquest dret als pares”.

En una entrevista al diari ‘El Mundo’, Wert explica com es concretarà el procediment: "El que diu la llei és que, excepcional i temporalment, mentre l'administració educativa no atengui aquesta demanda, l'Estat avançarà i després deduirà a aquesta administració les despeses d'escolarització en un centre privat que ofereixi aquest ensenyament".

Amb tot això, el ministre espanyol ha afirmat que ara “la pilota està a la teulada de la Generalitat”, a més de criticar que el llenguatge “bel•licista del senyor Mas és el més impropi per parlar d'educació”. També ha desmentit que la nova llei d’Educació “sigui un atac a la dignitat dels catalans".

Wert ha volgut recordar en l’entrevista que "la llei simplement recull les sentències del Constitucional sobre la salvaguarda del dret que assisteix als pares que els seus fills siguin escolaritzats utilitzant el castellà com a llengua vehicular".


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/06/wert_amenaca_catalunya_pagara_el_castella_fins_l_ultim_euro_94558.php