dissabte, 22 de juny del 2013

Un cava català el segon millor del món

El cava Gran Reserva 2008 del celler del Penedès Muscàndia, premiat amb la medalla de plata al Concours Mondial de Bruxelles, el concurs de vins més important d’Europa


El Concours Mondial de Bruxelles és mundialment conegut com a esdeveniment revelador de les últimes tendències i canvis en el món vitivinícola, i proporciona un retrat fidedigne del sector, actualitzat anualment. En l'edició d'enguany s'hi han presentat 8.200 vins de 50 països diferents. La diversitat del jurat, format pels 305 millors tastadors internacionals, provinents de 40 països diferents, i dels productes presentats és la característica original d'aquest concurs, posicionat en el rang de"campionat mundial" del tast de vins i espirituosos. El Brut Nature Gran Reserva 2008 de Muscàndia ha obtingut 84 punts sobre 100 en el concurs de vins més important d'Europa, la qual cosa li ha atorgat la medalla de plata. 
Muscàndia, un celler únic



Cura i tradició  per aconseguir un producte natural i exclusiu

Aquesta ha estat la primera edició en què Muscàndia concursava, i ho ha fet amb el Gran Reserva 2008 i amb el Brut Reserva 2010, que  va quedar, aquest darrer, a tan sols a 3 punts sobre 100 d’obtenir medalla. Muscàndia, que aposta per les varietats tradicionals a l'hora de fer els seus productes, ha elaborat aquest Brut Nature Gran Reserva partint del xarel·lo, varietat penedesenca per excel·lència, que aporta el 80% del most a aquest cava. El

El cava està criat durant més de 30 mesos en rimes dins la cava, a més de 13 metres sota terra, a una temperatura constant de 16ºC durant tot l'any. L'aclarit posterior és manual, en pupitres propis, i el degorgament també és manual, ampolla per ampolla. Tot plegat, amb l'objectiu d'aconseguir un producte natural i exclusiu.

Sensorialment, presenta un color groc pàl·lid i veiem com el gas carbònic forma corones i rosaris fins. Al nas és net i apareixen les notes de criança, torrats i pastisseria. En boca, té una entrada suau i el carbònic es nota ben integrat. En definitiva és un cava rodó, untuós i molt ben estructurat mereixedor del preuat guardó.

xarel·lo, que dóna el cos i l'estructura al cava, es combina amb un 10% de macabeu, que li proveeix la dolçor i el perfum, i un 10% de parellada, que li dota de la finesa, el frescor i l'aroma que ofereix aquest cava.

Muscàndia neix de l'esperit emprenedor dels germans Viader, nascuts al bell mig del Penedès, terra de vinyes i cava, provinents d'una família arrelada a aquesta terra des del 1826. Després de 70 anys d'aprenentatge, descobriments i difusió del coneixement sobre l'enologia, els dos germans Viader van decidir fundar Muscàndia el 2009, amb només 27 i 21 anys. Les produccions són limitades, i només elaboren tres productes: un Brut Rosat amb una criança d'entre 15 i 18 mesos, un Brut Reserva amb una criança d'entre 18 i 24 mesos, i aquest fantàstic Brut Nature Gran Reserva de més de 30 mesos a les caves familiars.