dimecres, 12 de juny del 2013

Sala-i-Martín: "La gent a Catalunya està molt emprenyada i els espanyols no se n’assabenten"

L’economista avisa que si Artur Mas "baixés de la planxa i intentés parar el tsunami, seria empassat per l’onada”


Nerea Rodríguez

L'economista Xavier Sala-i-Martín
 El professor d’economia a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i a la de Columbia de Nova York, Xavier Sala-i-Martín, ha advertit en una entrevista al diari basc ‘Noticias de Guipúzcoa’ que “la gent a Catalunya està molt emprenyada i els espanyols continuen sense assabentar-se'n”. “Continuen en la mateixa línia de la situació d’uns murris que roben tot el que poden, volen imposar una llei d’Educació, etc.”, ha argumentat. Seguidament ha afirmat que “sembla que tot estigui dissenyat perquè marxem”.

En l’entrevista, l’economista adverteix d’una diferència important entre el Pla Ibarretxe i la situació actual catalana: “Ara hi ha un tsunami que ve de sota i Artur Mas ha agafat la planxa i s’ha posat a sobre de l’onada. Si Mas baixés ara de la planxa i intentés parar el tsunami, seria empassat per l’onada”. Per donar força a aquest argument, Sala-i-Martín ha citat l’exemple del Concert per la Llibertat que se celebrarà el 29 de juny al Camp Nou: “En dues hores es van esgotar 60.000 localitats”.

El professor d’Economia també deixa molt clara la seva postura sobre la independència, assenyalant que “la veig com el matrimoni. Et divorcies i, al final, només hi ha una raó: perquè t’ha vingut de gust. No serveix de res haver estat casat 40 anys, que no hi hagi llei de divorci o que ho prohibeixi la Constitució del país. No necessitem donar cap mena d’explicacions”.

Sobre la posició econòmica de Catalunya si esdevé independent, Sala-i-Martín ha opinat que “no hi ha cap dubte que serem més forts”. “No ho dic per l’assumpte fiscal, que també, ho dic perquè tindrem un Govern que no anirà contra Catalunya”, i ha opinat que “l’Estat té tot el dret a endur-se els diners sistemàticament a altres llocs i nosaltres tenim tot el dret de dir que no ens agrada. Només per no tenir un Govern en contra ja val la pena”. En relació al referèndum, l’economista assegura que s’ha de celebrar, “però no com a català, sinó com a ésser humà”.

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/06/sala-i-martin_la_gent_a_catalunya_esta_molt_emprenyada_i_els_espanyols_no_se_n_assabenten_94608.php

3 comentaris :

Anònim ha dit...

sisisisisisissssssenyorrrrrrr!!!!!

Anònim ha dit...

així doncs... la bombolla immobiliaria existeix o no senyor sala i martí?... encara no m'ha quedat clar...

Anònim ha dit...

A mi tampoc m'ha qedat clar la teva pregunta